Almedalen 2015

Nu är Almedalsveckan över för vår del. Undrar du över vad som hände i Visby? Titta då på vår sammanfattning på 30 sekunder. Håll tillgodo.

Saco fanns om vanligt i kårhuset Rindi precis bakom Almedalsscenen. Där kunde man delta på något av Sacoförbundens alla spännande seminarier, samtal och diskussioner eller bara titta in för att ta en kaffe och kika på Sacos utställning.

Sacoförbunden och Saco samordnade som vanligt många av sina seminarier i kårhuset Rindi. I år hade vi även en utställning kring några av Sacos viktitigaste frågor bland annat Livslön. Seminarierna bjöd på stor bredd och hög kvalitet med många ministrar närvarande i diskussioner och samtal.

- Vi hoppas att Rindi ses som en mötesplats för frågor som rör akademiker och akademikeryrken och ser fram emot att träffa viktiga samhällsaktörer och politiker där, säger Jenny Rydstedt projektledare för Almedalen.

Som vanligt webbsändes alla seminarier som var i Rindi. Filmerna kan ses på respektive förbunds hemsida eller på Saco Youtube-kanal. Saco deltog, liksom förra året, också i ett antal paneler och som inledare på andras seminarier.