Sacobloggen

Utbildning & forskning

Utbildning & forskningStudieval

Saco Studentmässa är fantastisk

Fantastiskt att se alla besökare på Saco Studentmässa i Stockholm! Ett myller av gymnasieungdomar kryssar fram mellan montrarna. Universiteten finns givetvis här, utländska utbildningsanordnare samsas med polisutbildningen, flygledarutbildningen finns bredvid Försvarsmakten monter. Studenter som studerar till studie- o yrkesvägledare hjälper till med vägvalen.

Sacos skrift välja yrke försvinner i rask takt, likaså avverkas den ena frågan efter den andra i Sacomontern.

Det här är kul! Men det är också viktigt. Genom den här mässan hjälper vi till att ge eleverna bra kunskaper när de nu ska välja inför kommande studier och yrkesliv.

Jon Stenbeck arbetade tidigare som kommunikationsstrateg på Saco.

| 3 december, 2009 | Inga kommentarer

Etiketter:

Prenumerera – Utbildning & Forskning

Vill du prenumerera på alla inlägg i kategorin Utbildning & Forskning? Ange din e-postadress i fältet nedan och få alla inlägg direkt i din inbox.

Utbildningskvalitet – vad är det?

Utbildning ska hålla hög kvalitet. Men vad är utbildningskvalitet och hur ska den säkras och höjas på sikt? Denna rapport handlar om just detta och om hur utbildningssystemet bör kompletteras för att studenter ska kunna välja utbildning utifrån kvalitet.

Framtidsutsikter

I Sacos rapport Framtidsutsikter presenteras prognoser för hur arbetsmarknaden för ett antal akademikeryrken kommer att se ut 2019.

Saco Studentmässor

Sveriges största yrkes- & utbildningsmässa för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet.

Saco Studentråd

Saco Studentråd är Sveriges största fackliga studentorganisation. Klicka på länken för att läsa mer om vilka vi är, vår organisation och våra samarbeten.

Forskningspolitik

Den hållbara forskningspolitiken är en rapport där Saco redogör för vad som bör ingå i ett bra forsknings- och innovationspolitiskt program.

Bloggen Välja yrke

Välja yrke-bloggen handlar om utbildningsval, både för dig som ska söka till gymnasiet och för dig som funderar på vad du ska göra efter gymnasiet.