Sacobloggen

Vi som bloggar

Vi som bloggar

Här är våra bloggare:

Thomas_A_149x100

Thomas Andrén

| thomas.andren@saco.se

Thomas Andrén är doktor i nationalekonomi och arbetar sedan november 2012 som välfärdsekonom på Sacos samhällspolitiska avdelning med frågor som rör skatter, socialförsäkringar och näringspolitiska frågor.

sofia

Sofia Sandgren Massih

| sofia.sandgrenmassih@saco.se

Docent i nationalekonomi. Utredare med fokus på integrations- och migrationsfrågor.

Sandra_W_149x100_blogg

Sandra Wahlgren

| sandra.wahlgren@saco.se

Sandra Wahlgren ansvarar för Sacos Studentmässor, som är till för dig som ska välja utbildning efter gymnasiet, eller senare i livet. Hon bloggar om medvetna studieval och framtidens arbetsmarknad.

robert_boije

Robert Boije

| robert.boije@saco.se

Robert Boije är samhällspolitisk chef på Saco. Robert har doktorerat i nationalekonomi och har en gedigen meritlista med olika chefstjänster på bland annat Finansdepartementet och Riksbanken bakom sig.

Par_149x100_blogg

Pär Karlsson

| par.karlsson@saco.se

Pär Karlsson arbetar som kommunikatör på Sacos kommunikationsavdelning. Han bloggar om frågor som rör integration och arbetsmarknad.

Ossian_W_149x100_blogg

Ossian Wennström

| ossian.wennstrom@saco.se

Ossian Wennström arbetar som utredare med pensioner och försäkringar på Sacos samhällspolitiska avdelning. Han har också förhandlingsuppdrag för bl.a. AkademikerAlliansen. AkademikerAlliansen består av 16 Saco-förbund och är en organisation för förhandlingssamverkan på den kommunala/landstingskommunala sektorn.

Nicklas Wallberg

Nicklas Wallberg

| nicklas.wallberg@saco.se

Nicklas arbetar 50% som studenthandläggare på Saco studentråd och 50% som kommunikatör på Sacos kommunikationsavdelning.

Hans ansvarsområden innefattar Forsknings- och utbildningspolitik, utbildningskvalitet och praktik under universitetsutbildningen. Som studenthandläggare jobbar han tillsammans med Studentrådet.

Lotta_blogg

Lotta Wiklund Hedin

| lotta.wiklundhedin@saco.se

Sedan januari 2013 Saco Studentråds vice ordförande. Lotta har tidigare varit vice ordförande på Stockholms universitets studentkår. Hon sitter i styrelsen för Folkuniversitetet i Stockholm och läser sociologi.

Global-Bilder-Kontaktbilder-Kontaktbilder - personal-LindaSimonsen_280x262

Linda Simonsen

| linda.simonsen@saco.se

Linda Simonsen är doktor i nationalekonomi och arbetar som utredare på Sacos samhällspolitiska avdelning med ansvar för utbildnings- och forskningsfrågor. Hon har forskat om högskolekvalitet, inkomsteffekter av högskoleval samt om kommunal ekonomi och efterfrågan på barnomsorg.

Global-Bilder-Kontaktbilder-Kontaktbilder - personal-LenaMS_2012_280x262

Lena Maier Söderberg

| lena.maier.soderberg@saco.se

Lena Maier Söderberg arbetar på samhällspolitiska avdelningen på Sacos kansli, där hon ansvarar för arbetsrättspolitiska frågor på nationell nivå och EU-nivå. Hon är jurist doktor med inriktning på arbetsrätt och EU-rätt.

Lena_G_2012_149x100_blogg

Lena Granqvist

| lena.granqvist@saco.se

Lena Granqvist är doktor i nationalekonomi och arbetar på Sacos samhällspolitiska avdelning med frågor som rör lönebildning. Lena är också biträdande samhällspolitisk chef. Hon bloggar om löneförmåner, löneskillnader mellan kvinnor och män, karriärrörlighet och socialförsäkringar.

kristin2013 blogg 2

Kristin Öster

| kristin.oster@saco.se

Kristin Öster är sedan december 2014 Saco studentråds ordförande. Kristin har tidigare suttit som ledamot i Psykologförbundets Studeranderåd. Kristin läser till psykolog på Karolinska Institutet där hon skriver en kandidatuppsats om självkänsla och utbrändhet bland högskolestudenter.

KarinKarlstrom_2012_149x100Blogg

Karin Karlström

| karin.karlstrom@saco.se

Karin Karlström är Sacos utredare inom chefs- och ledarskap samt samordnare på jämställdhetsområdet. Hon bloggar om allt som rör chefsfrågor och jämställdhet, dels om Sacos aktiviteter i frågan dels om händelser i omvärlden.

Karin_F_2012_149x100_blogg

Karin Fristedt

| karin.fristedt@saco.se

Karin Fristedt arbetar som utredare inom arbetsmiljö. Hon bloggar om viktiga förutsättningar för att må bra och kunna utvecklas i arbetslivet.

Josefin_E_2012_149x100_blogg

Josefin Edström

| josefin.edstrom@saco.se

Josefin arbetar som utredare på Sacos samhällspolitiska avdelning med ansvar för frågor som rör migration och integration. Hon bloggar bland annat om frågor som rör utrikesfödda på den svenska arbetsmarknaden.

Jenny_R_149x100

Jenny Rydstedt

| jenny.rydstedt@saco.se

Jenny Rydstedt är kommunikatör med särskilt kommunikationsansvar för frågor som rör lön och livslön, jämställdhet samt socialförsäkringar och pensioner. Jenny är också projektledare för Saco i Almedalen.

Global-Bilder-Kontaktbilder-Kontaktbilder - personal-HelenaLarsson_2012_280x262

Helena Larsson

| helena.larsson@saco.se

Helena Larsson arbetar som jurist på Sacos samhällspolitiska avdelning.

Hakan_R_149x100_blogg

Håkan Regnér

| hakan.regner@saco.se

Håkan Regnér är docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet och arbetar på Sacos samhällspolitiska avdelning. Han arbetar med frågor som rör lönebildning,  inkomsteffekter av högre utbildning, högskolevalets betydelse för karriärmöjligheterna samt familjebildningens påverkan på inkomster och rörlighet för kvinnor och män. Samma frågor är i fokus i Håkan blogginlägg.

Gunnar_W_149x100_blogg

Gunnar Wetterberg

| gunnar.wetterberg@saco.se

Gunnar Wetterberg är ansvarig för Sacos samhällspolitiska avdelning och de utredningar, rapporter och remissvar som produceras där. Han ingår också i Sacos kansliledning. Hans blogginlägg rör allt ifrån utbildningspolitik till chefer och pensioner.

Goran_A_149x100_blogg

Göran Arrius

| goran.arrius@saco.se

Göran Arrius är Sacos ordförande. Han valdes på Sacos extra kongress 29 augusti 2011. På bloggen bidrar Göran med inspel och insikter som rör samtliga sakområden.

Eva_O_2012_149x100_blogg

Eva Oscarsson

| eva.oscarsson@saco.se

Eva Oscarsson arbetar som utredare på Sacos samhällspolitiska avdelning där hon är ansvarig för arbetsmarknadsfrågor. Eva bloggar om allt ifrån ungdomsarbetslöshet till framtidens arbetsmarknad.

EmelieLilliefeldt-2012_149x100Blogg

Emelie Lilliefeldt

| emelie.lilliefeldt@saco.se

Emelie Lilliefeldt är doktor i statsvetenskap och arbetar som utredare på Sacos samhällspolitiska avdelning med ansvar för utbildnings- och forskningsfrågor. Hon har forskat om politisk organisering, deltagande och representation samt om jämställdhet. Hon bloggar om forskningspolitik och utbildningskvalitet.

DanielOlemyr_2012_149x100blogg

Daniel Olemyr

| daniel.olemyr@saco.se

Daniel arbetar som kommunikatör sociala medier på Saco. Daniel är ansvarig för Sacobloggen så om du har har frågor som rör innehåll eller utseende vänder du dig till honom.

Daniel

Daniel Kjellén

| daniel.kjellen@saco.se

Daniel Kjellén är vice ordförande i Saco studentråd sedan december 2014. Daniel har en Pol. Kand.-examen och en masterexamen i Freds- och konfliktstudier från Uppsala Universitet. Han har tidigare varit ordförande för Utrikespolitiska föreningen i Uppsala.

AsaEB_149x100Blogg

Åsa Ehinger Berling

| asa.ehinger.berling@saco.se

Åsa Ehinger Berling arbetar med internationella frågor på Saco. Åsas blogginlägg handlar om Sacos arbete i Europafacket och i övriga världen.

anna_odhner_bloggen

Anna Odhner

| anna.odhner@saco.se

Anna arbetar som utredare på Sacos samhällspolitiska avdelning med frågor som rör pensioner och försäkringar. Hon har också förhandlingsuppdrag för bl.a. AkademikerAlliansen. AkademikerAlliansen består av 16 Saco-förbund och är en organisation för förhandlingssamverkan på den kommunala/landstingskommunala sektorn.

AnnaKopparberg_2012_149x100blogg

Anna Kopparberg

| anna.kopparberg@saco.se

Anna arbetar som projektledare och kommunikatör på Sacos kommunikationsavdelning. Hon bloggar om företagande, jämställdhet och arbetsmiljöfrågor.

Anders_J_149x100_blogg

Anders Jonsson

| anders.jonsson@saco.se

Anders Jonsson arbetar som senior rådgivare hos Saco och bloggar om aktuella politiska händelser. Anders har lång erfarenhet av den politiska världen som politisk reporter och kommentator på nyhetsplats. Han har bland annat arbetat för SvD, Sveriges Radio, Veckans affärer, Dagens Industri, Expressen, Affärsvärlden och Fokus.

Anders_E_149x100

Anders Edward

| anders.edward@saco.se

Anders Edward är chef för Sacos kansli och driver arbetet i ledningsgruppen.

Gilla Saco på Facebook

Rapporter

Varje år publicerar Sacos utredare ett flertal rapporter och andra publikationer inom olika sakområden.