Våra böcker för studievalet

Saco ger ut tre böcker för studievalet: faktaboken om högskoleyrken Välja yrke, arbetsmarknadsprognosen Framtidsutsikter och studievalsinspirationen Konsten att välja utbildning. Våra trycksaker kan beställas kostnadsfritt av alla som arbetar med studievägledning så långt lagret räcker. Privatpersoner får beställa max ett exemplar av varje bok utan kostnad.

Nyckelord:
Studieval

Våra trycksaker kan beställas kostnadsfritt av alla som arbetar med studievägledning så långt lagret räcker. Privatpersoner får beställa max ett exemplar av varje bok utan kostnad.

Snart dags att beställa Välja yrke 2016/17

Välja yrke 2016/17 är leveransklar vecka 43. Beställ nu så skickas dina böcker under vecka 43. Det nya beställningsformuläret finns här från vecka 35.

Beställning av befintlig version av våra trycksaker

De nuvarande versionerna finns att beställa här tills de nya är leveransklara.

Beställningar för gymnasiet

Beställningsformulär för gymnasieskolor

Övriga beställningar

Även grundskola, vuxenutbildningen och coacher kan beställa våra trycksaker. Vi vill gärna ha den här beställningen separat för att ha ha kontroll om böckerna skulle börja ta slut, eftersom vi inte har haft fri beställning här tidigare.

OBS! Om behöver leverans omgående och vill ha den befintliga versionen måste du ange det i beställningen.


 

Om våra böcker

Välja yrke

Välja yrke är en uppslagsbok över högskoleyrken, med textinnehåll av Sacoförbunden som är specialister på sina respektive yrkesområden. Välja yrke uppdateras varje år (leveransklar v43) och kan beställas kostnadsfritt av studievägledare till eleverna. Yrkestexterna finns också som webbversion, med möjlighet att ställa frågor till våra förbund.

Framtidsutsikter

Framtidsutsikter är Saco och förbundens prognos för arbetsmarknaden för ett antal högskoleyrken, närmare bestämt fem år framåt i tiden. Våra prognoser finns också som interaktiv version. Boken kan beställas av studievägledare till eleverna.

Konsten att välja utbildning

Studievägledaren Ingmar Andersson är en mycket inspirerande föreläsare och bloggare på Väljayrkebloggen där han skriver om både studieval och studieteknik. Den här boken är en fantastisk inspiration och vägledning i studievalet och kan beställas kostnadsfritt av studievägledare till eleverna. Ingmars seminarier från Saco Studentmässa finns också på film på vår youtubekanal.

"Hur pluggar du?" - ny bok om studieteknik av Ingmar Andersson

Boken är klar och finns att ladda ner här. Den trycks i november och är leveransklar från vecka 47.