Våra böcker för studievalet

Saco ger ut fyra böcker för studievalet: faktaboken om högskoleyrken Välja yrke, arbetsmarknadsprognosen Framtidsutsikter,  studievalsinspirationen Konsten att välja utbildning och studieteknikboken Hur pluggar du? Våra trycksaker kan beställas kostnadsfritt av alla som arbetar med studievägledning så långt lagret räcker. Privatpersoner får beställa max ett exemplar av varje bok utan kostnad.

Nyckelord:
Studieval

Våra trycksaker kan beställas kostnadsfritt av alla som arbetar med studievägledning så långt lagret räcker. Privatpersoner får beställa max ett exemplar av varje bok utan kostnad.

  • Välja yrke ges ut i ny utgåva varje år vecka 43
  • Framtidsutsikter ges ut i ny utgåva varje år inför Saco Studentmässor. 2017 publiceras den 28 november
  • Konsten att Välja utbildning och Hur pluggar du? ges ut i ny upplaga vid behov

Beställ här

Beställningar för gymnasiet

Beställningsformulär för gymnasieskolor

Övriga beställningar

Även grundskola, vuxenutbildningen och coacher kan beställa våra trycksaker. Vi vill gärna ha den här beställningen separat för att ha ha kontroll om böckerna skulle börja ta slut, eftersom vi inte har haft fri beställning här tidigare.

OBS! Om behöver leverans omgående och vill ha den befintliga versionen måste du ange det i beställningen.


 

Om våra böcker

Välja yrke

Välja yrke är en uppslagsbok över högskoleyrken, med textinnehåll av Sacoförbunden som är specialister på sina respektive yrkesområden. Välja yrke uppdateras varje år (leveransklar v43) och kan beställas kostnadsfritt av studievägledare till eleverna. Yrkestexterna finns också som webbversion, med möjlighet att ställa frågor till våra förbund.

Framtidsutsikter

Framtidsutsikter är Saco och förbundens prognos för arbetsmarknaden för ett antal högskoleyrken, närmare bestämt fem år framåt i tiden. Våra prognoser finns också som interaktiv version. Boken kan beställas av studievägledare till eleverna.

Konsten att välja utbildning

Studievägledaren Ingmar Andersson är en mycket inspirerande föreläsare och bloggare på Väljayrkebloggen där han skriver om både studieval och studieteknik. Den här boken är en fantastisk inspiration och vägledning i studievalet och kan beställas kostnadsfritt av studievägledare till eleverna. Ingmars seminarier från Saco Studentmässa finns också på film på vår youtubekanal.

"Hur pluggar du?" - ny bok om studieteknik av Ingmar Andersson

Finns att ladda ner här och kan beställas tillsammans med de andra böckerna. Ingmar Anderssons föreläsningar om studieteknik på Saco Studentmässor finns på www.youtube.com/sacomassor