Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

11 SEPTEMBER 2015

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Råd till nya chefer: Tydliggör ditt uppdrag

Om du är ny i din chefsroll behöver du hitta dina egna drivkrafter och tydliggöra din roll i organisationen. Lotta Fogel, utbildare och coach i chef- och ledarskap delar med sig av några råd på Saco.se. 

Läs mer på Sacos chefswebb

Mod att leda: Verktyg, villkor, vilja

I ett samarbete mellan ett antal Sacoförbund ordnas en tvärprofessionell chefskonferens 8-9 oktober. Nu öppnar arrangörerna upp anmälan för chefsmedlemmar i alla Sacoförbund. På programmet finns: Organisatorisk och social arbetsmiljö, Framtidens medarbetare väljer sin chef och Din beteendestil – hur är du och när fungerar du bäst? 

Först till kvarn!

Information, program och anmälan här

Tjänstepension viktigt vid jobbyte

Att en ny arbetsgivare kan erbjuda tjänstepension är mycket viktigt, tycker varannan person i arbetsför ålder, visar undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Collectum.

Läs mer på DN Ekonomi

Jämställda styrelser om bara några år

Andelen kvinnor i börsbolagens styrelser är större än någonsin. 28 procent av styrelseledamöterna är kvinnor, visar stiftelsen Allbrights årliga genomgång. Men småbolag och industribolag är de stora "sabotörerna" i sammanhanget, visar rapporten.

Läs mer på SvD Näringsliv

Sensus Västra Sverige årets HBTQ-vänligaste arbetsplats

Kompetensutveckling av ledning och medarbetare är en insats som bidragit till priset tror Kay Rönn, regionchef på Sensus.

Läs mer på Tidningen Arbetslivs webb

Äldre chefer bättre lagspelare

Yngre chefer fokuserar på att nå sina egna mål och visa framfötterna medan äldre chefer är mer intresserade av att utveckla medarbetarna. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webbplats

Lär dig varför du stressar

Strunta i de senaste modemetoderna för att dämpa stressen. ”Det är mer effektivt att förstå hur stress funkar och varifrån den kommer”, säger den amerikanska psykologiprofessorn Art Markman.

Läs mer på Ingenjörskarriär

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer.

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.