Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

16 FEBRUARI 2018

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Fyra viktiga personaltrender 2018

Sättet organisationer hanterar sin personal och kompetens går för närvarande genom en total förvandling. Under 2017 skiftade fokus från att automatisera processer till affärsresultat och det här är en trend som kommer att fortsätta under 2018.

Läs mer på tidningen CFO Worlds webb

Åtta orsaker till misslyckande - och två sätt att förebygga dem

När något går snett på jobbet med arbetsuppgiften eller kollegan beror det ofta på flera orsaker. Och att skylla ifrån sig på andra löser sällan problemet.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Så bygger partierna vinnande team

Vad händer när man på kort tid ska ta över makten, eller lämna den? För Chefstidningen berättar partierna hur de organiserar sig inför ett riksdagsval – och avvecklar sig själva när de tvingas bort.

Läs mer på Chefstidningens webb

Hur utvecklingssamtalet kan användas som styrmedel

Konsulten Sara Roos har skrivit boken ”Målstyrning genom utvecklingssamtal”. I den ger hon tips på hur man som chef bäst genomför dessa samtal, hur man bäst ger feedback och hur man får svar på frågan; leder du din organisation på rätt sätt? 

Läs mer på Vd-tidningens webb

Så beskriver vi oss själva på jobbet

Brukar du i jobbsammanhang beskriva dig som specialiserad och erfaren? Då är du inte ensam. Det är nämligen två av de vanligaste orden som svenskar använder för att beskriva sig själva på Linkedin.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Skapa en kul arbetsplats

I mars släpper komikern Karin Adelsköld boken ”Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”. Hennes budskap är att vi behöver skratta mer på våra arbetsplatser. 

Läs mer på Vd-tidningens webb

"En drömchef är duktig på att skapa bra team"

Ett Linkedin-inlägg inspirerade Maria Gerlofson, journalist, ekonom och ledarcoach på Act and Grow, att skriva boken "Drömchef eller stressmakare, nio vägar till ett hållbart ledarskap."

Läs mer på tidningen Karriärs webb

Hälften av läkarintygen för sjukskrivning är bristfälliga

Hälften av läkarintygen för sjukskrivning är bristfälliga. Sämst kvalitet håller intygen där själva sjukdomen inte identifierats.

Läs mer på Forskning.se

Håret avslöjar stressnivån

Forskare vid Linköpings universitet håller som bäst på att samla in hårtestar från 4 000 personer för att undersöka hur stressade vi är och vilka yrkesgrupper som jäktar mest. Håret ger svaret.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Forskaren: "Psykiskt sjuka tänker utanför boxen på riktigt"

Om personer med psykisk ohälsa ges större möjlighet att integreras i samhället skulle vi se fler innovationer, menar Simon Kyaga, överläkare i psykiatri.

Läs mer på tidningen Veckans Affärers webb

Arbetslösheten på rekordlåga nivåer

Arbetslösheten fortsätter ner. I januari var 7,4 procent av arbetskraften inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det kan jämföras med 7,8 procent motsvarande månad i fjol.

Läs mer på DN:s webb

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.