Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

2 MARS 2018

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Så ökar du ditt inflytande på jobbet

Du har mycket att vinna på att öka ditt inflytande på jobbet. Här är några tips från experter på hur du går till väga.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Ny forskning: Hellre kontrakt med bestraffning än belöning

De flesta arbetssökande väljer hellre kontrakt som innehåller bestraffning än lönepåslag. Det visar ny forskning. - Jag blev väldigt förvånad över resultatet, säger forskaren Jonathan de Quidt.

Läs mer på tidningen Civilekonomens webb

Bra start på nytt jobb

När du börjar på ett nytt jobb, oavsett om det är externt eller internt, finns det förstås många frågor, funderingar och förväntningar. Både från din sida och från arbetsgivarens.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Svåra samtal - steg för steg

Som chef är det ditt jobb att ta de jobbiga samtalen med medarbetaren som verkar dricka för mycket eller som luktar svett. Att linda in problemen är sällan bra. Om budskapet ska nå fram är tydlighet A och O.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Nya greppet: peppa medarbetare med podd

Alla ska podda. Nu har turen även kommit till HR-avdelningen. 

Läs mer på tidningen Karriärs webb

Tre saker anställda värdesätter - men som företag ofta missar

Hur kan man som företag hålla sina anställda nöjda och glada? Enligt Harvard Business Review finns det tre viktiga fundament att uppfylla.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Det motiverar medarbetare att vilja stanna

Att jobba med arbetsklimatet har stor betydelse om man vill behålla sina medarbetare. Det visar en ny undersökning där anställda fått lista vad det är som styr valet att stanna kvar på jobbet.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Så tar du ansvar för inhyrdas arbetsmiljö

Det blir allt vanligare med inhyrd personal när det är svårt att få tag på exempelvis sjuksköterskor och socialsekreterare. Men det är inte helt lätt att reda ut ansvaret för de bemanningsanställdas arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har tagit fram information och råd för dem som anlitar personal från bemanningsföretag.

Läs mer på Suntarbetsliv.se

Hon ska utforska ledarskap i turbulenta tider

Den före detta partiledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra, har knutits till Handelshögskolan i Stockholm där hon tillsammans med forskare ska utforska villkoren för ledarskap i turbulenta tider, både inom näringsliv och offentlig sektor.

Läs mer på Vd-tidningens webb

8 av 10 tar med jobbet på semestern

I en uppkopplad tid får allt fler svårt att koppla av. Psykologen Robert Persson Asplund varnar för att låta jobbet röva bort sportlovet.

Läs mer på tidningen Dagens Industris webb

Ny ISO-standard för arbetsmiljö

I mars lanseras ISO 45001, en internationell ledningssystemstandard för arbetsmiljöarbete. Standarden ska hjälpa företag och organisationer att jobba systematiskt med arbetsmiljön och ställer bland annat krav på psykosocial arbetsmiljö, ledningens engagemang och medarbetarnas delaktighet.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Tipsa en chefskollega!

Uppskattar du att få senaste nytt om chef och ledarskap via Chefsnyheterna? Tipsa gärna en kollega eller bekant om att prenumerera.

www.saco.se/chefsnyheterna

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.