Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

22 DECEMBER 2016

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Nya lagar 2017

Nästa år träder några lagändringar i kraft som påverkar företag och anställda. Här listas de viktigaste. 

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Fem insikter om vad som föder framgång

Alexander Pärleros har i sin Framgångspodd snart intervjuat 100 av Sveriges mest framgångrika människor för att klura ut vad som egentligen föder framgång.

Läs mer på tidningen Veckans Affärers webb

Fyra sätt att runda motståndet mot förändring

För att lyckas med förändring räcker det inte med en strategisk plan. Det gäller också att hantera människors inbyggda motstånd mot förändring. De största hindren är grupptryck och aversion mot förluster. Så här kan du som vd göra för att ta dig runt dem.

Läs mer på Vd-tidningens webb

Informationen vi tar in får en dator att krascha

Emma Seppälä, författare till ”The happiness track” och forskningschef på Stanford University, menar att vi är grundlurade när vi tror att vi behöver stress för att lyckas. Forskning visar att det är tvärtom.

Läs mer på SvD:s webb

Att byta yrke mitt i livet

Att byta yrke och låta karriären ta en ny väg är nödvändigtvis inte ekonomiskt lönsamt, åtminstone inte på kort sikt. Men utvecklande. 

Läs mer på SvD:s webb

Din personlighet under luppen

Personlighetstester har blivit ett allt vanligare verktyg för företag som ska rekrytera nya medarbetare eller utveckla sin personal. Men hur fungerar de egentligen? Och vilken nytta gör de?

Läs mer på Forskning.se

Övriga chefsnyheter

Ingenjörskarriär: Därför googlar chefen dig

Dagens Nyheter: Här jobbar de mest övertid

Svenska Dagbladet: King i blåsväder - frågar om sexuell läggning

Tidningen Arbetsliv: Ny studie om spelmissbruk

God jul och gott nytt år önskas alla läsare av Chefsnyheterna! Hoppas ni får en skön julhelg med möjligheter till vila och  återhämtning. Chefsnyheterna återkommer med nästa nummer den 20 januari 2017. 

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn.

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.