Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

25 AUGUSTI 2017

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Så här gör du för att få andra att lita på dig direkt

Du möter nya människor hela tiden, varje dag. På jobbet betyder ofta nya möten mycket - man vill skapa en relation och goda förutsättningar för en god affärsrelation. Så här gör du för att på ett positivt och effektivt sätt skapa ett fantastiskt första intryck.

Läs mer på tidningen Veckans Affärers webb

Så laddar du om efter semestern

Att byta ledighet mot väckarklocka och krav kan bli en chock. Men ett litet mått av mental uppvarvning kan mildra smällen

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Få har riktlinjer för nåbarhet

Akademiker vet inte om de förväntas kolla jobbmejl och jobbtelefon under semestern. Det framgår av en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Saco. Mer flexibilitet och otydliga regler riskerar orsaka stress, menar Göran Arrius, Sacos ordförande. 

Läs mer på Arbetsmiloforum.se

Så skickar du rätt signaler om vart ni är på väg

Många ledare säger en sak men signalerar något helt annat. Vid förändringar gäller det att budskapet är tydligt för att ni ska hamna där ni vill. Här är tre signaler som du behöver se till att de blir rätt. 

Läs mer på Vd-tidningens webb

Jobbfällorna som bromsar din karriär

Man vet vad man har, men inte vad man får. Det gamla ordstävet sätter ofta käppar i hjulet. Här är resonemangen som bromsar din karriär.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Karriärvägledning mitt i livet ökar arbetslusten

Vill du arbeta till 70 och fortfarande stortrivas på jobbet? Ett bra tips är att stanna upp när du är 50, fundera över vad du vill och följa ditt hjärta. Det visar en studie vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Tala inför grupp som ett proffs

Egenföretagare, medarbetare och ledare. Alla känner vi då och då oro inför att tala inför publik. En ny bok ger förklaringen till varför kroppen reagerar med panik och tipsen som lär dig att bemästra kroppen. – Kroppen är ditt viktigaste verktyg, säger Stefan Sauk, skådespelare, föreläsare och författare.

Läs mer på tidningen Civilekonomens webb

Kan chefen vara en robot?

Få arbetstagare tror att det är möjligt att ersätta chefen med en robot. Men automatiserade chefsstöd används redan i arbetslivet och kan leda till mindre hierarkiska organisationer och ge mer utrymme för kreativa processer och medarbetarskap.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Sju steg för ökad jämställdhet

Positiv stämning, högre energi och en bättre fungerande feedback. Det är några goda effekter som utmärker en jämställd arbetsplats. Här är sju steg som tar dig i rätt riktning.

Läs mer på Kvalitetsmagasinets webb

Stora hälsovinster om fler cyklade till jobbet

Många av de stockholmare som i dagsläget kör bil till jobbet skulle istället kunna cykla och ändå inte få mer än 30 minuters pendlingstid. Både hälso- och miljövinsterna skulle bli stora, enligt en studie från Umeå universitet.

Läs mer på tidningens Arbetslivs web

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn.

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.