Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

28 APRIL 2017

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Ny chefsguide: ledningsgruppen

Saco Chefsråd har, tillsammans med ledarskapsexperten Åsa Lundquist Coey, tagit fram nio råd om hur du får arbetet i ledningsgruppen att bli effektivt och relevant.

Läs mer på Sacos webb

Sex sätt att bli av med bra medarbetare

Få saker är så dyra och negativa för verksamheten som att bra medarbetare säger upp sig. Ändå missar många chefer att det kan vara deras eget ledarskap som är problemet. Här är sex beteenden du själv kan sluta med för få medarbetarna att stanna.

Läs mer på Kvalitetsmagasinets webb

Extremsportande chefer skapar nya ledarskapsideal

Allt fler chefer utövar idrott på mycket hög nivå. De sportiga toppcheferna kopplar dessutom aktivt sitt idrottsutövande till den egna chefsidentiteten. Och skapar ett ideal som också påverkar och ställer nya krav på medarbetarna i den organisation de leder, visar forskning från Stockholms universitet.

Läs mer på Forskning.se

Företag siktar på egna högskoleutbildningar

Lärosätena anklagas allt som oftast för att utbildningar saknar förankring i näringslivet. Men en ny tendens har börjat skymta i fjärran, företag skapar i samarbete med högskolor högskoleutbildningar för de behov som finns.

Läs mer på tidningen Civilekonomens webb

Här är värsta jobbfloskeln

”Gasa och bromsa samtidigt”, ”flexibel lagspelare” eller kanske ”högt i tak”? Nu har äntligen den värsta arbetsplats-klyschan korats.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Sjukbidragen du som arbetsgivare inte får missa

Du som är arbetsgivare kan anlita företagshälsovård för att förkorta eller förebygga sjukfrånvaro – och få halva kostnaden tillbaka från Försäkringskassan.

Läs mer på Vd-tidningens webb

Psykosociala frågor i fokus med ny tjänst

Thrive är en tjänst som ställer frågor till medarbetarna om den psykosociala arbetsmiljön. Till skillnad från liknande verktyg läggs stor vikt vid att ge återkoppling till cheferna och komma med förslag på hur arbetsmiljön kan bli bättre.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Metoden som fungerar bättre än medarbetarsamtal

– Medarbetarsamtal är bara ett av många verktyg som ledaren har för att förflytta en individ och en grupp i en riktning som är positiv för företagets utveckling. Ur ett ledarperspektiv handlar det om att kontinuerligt jobba med feedback, säger Per Hallberg, ledarskapsexpert. 

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn.

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.