Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

22 SEPTEMBER 2017

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Frågorna du ska ställa om du har tidsbrist

Tycker du att du ständigt har ont om tid och önskar att du vore bättre på att planera? Troligtvis är det inte tidsplanering som är problemet – utan dina prioriteringar. Men detta går lätt att lösa för den som bara kan ställa rätt frågor till sig själv.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

10 tecken på att du vill vara alla till lags

Låtsas du hålla med om andras åsikter, ber ofta om ursäkt – och känner skräck när någon blir arg? Att tvångsmässigt vilja vara alla till lags är dåligt för karriären. Här listar experten tecknen som avslöjar att du har ett problem.

Läs mer på tidningen Lag&Avtals webb

Så gör du nyttigare val

Varför väljer vi inte det som är nyttigt för oss? Maria Karnell, psykolog och HR-strateg, ger råd om den svåra konsten att välja.

Läs mer på tidningen Du & jobbets webb

Chefen avgörande när unga i karriären väljer arbetsplats

Bossen är viktigare än schyssta arbetskollegor och lön. Det tycker i alla fall unga svenskar i karriären när de söker jobb, visar en färsk undersökning från bemannings– och rekryteringsföretaget Academic work. 

Läs mer på DN:s webb

Psykologisk trygghet får team att prestera

Psykologisk trygghet – sedan Google upptäckte att det var den gemensamma nämnaren för deras mest högpresterande team så har begreppet blivit hett. Här är metoden som Paul Santagata, Head of Industry på Google, använde för att bygga trygghet i sitt team.

Läs mer på tidningen Kvalitetsmagasinets webb

När jobbet flyttar känner många oro och frustration

Över 500 anställda på svenska myndigheter fick för ett par veckor sedan reda på att deras arbetsplats ska flytta. Ska de följa med? Eller hoppa av? DN Jobb går igenom vilket stöd som finns att få för den som hamnar i samma situation.

Läs mer på DN:s webb

Välkommen till seminarium om digital arbetsmiljö

Den 25 oktober är det skyddsombudens dag. Då välkomnar Saco alla som är intresserade av arbetslivsfrågor till ett aktuellt seminarium om digital arbetsmiljö. Om IT och digitalisering som en arbetsmiljöfråga, med bland andra professor Jan Gulliksen.

Läs mer på Saco.se

En vd:s fyra viktigaste egenskaper

I världens mest omfattande ledarskapsstudie Ceo Genome, som nyligen slutförts, har forskningsteamet identifierat de fyra viktigaste egenskaperna för en vd.

Läs mer på vd-tidningens webb

Kvinnor drabbas oftare av hot på jobbet

Dubbelt så många kvinnor som män har utsatts för hot och våld på jobbet, enligt en ny dansk studie. Även i Sverige är kvinnor överrepresenterade i statistiken över allvarliga arbetsolyckor som beror på hot och våld.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Så kan vi minska hotet och våldet på arbetsplatserna

Ingen ska behöva utstå hot eller våld i sitt arbete. Genom kunskap, delaktighet och krav på konkreta åtgärder kan vi minska hotet och våldet på arbetsplatserna, skriver Akademikerförbundet SSR. 

Läs mer på Svensk Chefsförenings webb

Så gör du om kollegan dricker för mycket

Det är dags för höstkickoff med jobbet. Men hur mycket alkohol är det rimligt att företaget bjuder på? Att ha en tydlig alkoholpolicy som alla på företaget känner till är ett bra sätt att hantera frågan.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

För dig som vill bli chef

Att vara chef kan vara en spännande och utmanande uppgift! Om du är beredd att satsa och gör målmedvetna och systematiska förberedelser så är chansen stor att du lyckas i rollen som chef.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn.

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.