Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Chefsnyheterna

11 OKTOBER 2019

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Gör så här om du vill få mer respekt på kontoret

Medge egna misstag, våga be om råd och föreslå förbättringar i stället för att leta fel. Här är tipsen som kan öka omgivningens respekt för dig.

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

Så gör du en strategi - sex framgångssteg

Många små- och medelstora företag har en ostrukturerad strategiprocess och tycker att strategiarbete är både belastande och onödigt. Här är strategiexperten Elisabet Lagerstedts tips för hur du gör för att lyckas.

Läs mer på Vd-tidningens webb

Därför är prokrastinering inte alltid av ondo

Brukar du skjuta upp knepiga jobbprojekt? Det behöver inte vara negativt. Tvärtom kan det leda till bättre lösningar och resultat.

Läs mer på Ingenjorskarriar.nu

Dags att ta en tupplur på jobbet?

En tupplur är det mest effektiva sättet att tillfälligt samla kraft och fokus. Rätt utförd kan tuppluren vara rena produktivitetspillret.

Läs mer på Chefstidningens webb

Jobbet måste backa - nytt avsnitt av Sacopodden om stress och psykisk ohälsa

Globalt har den psykiska ohälsan ökat dramatiskt de senaste 25 åren och problemet kryper allt längre ned i åldrarna. Idag är det den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Hur kan den negativa utvecklingen vändas och hur får vi tid för återhämtning?

Läs mer och lyssna på Saco.se

Ålderism slår hårt mot kvinnor

Äldre personer har svårare att få jobb och deras löneutvecklingen bromsar in. För kvinnor i akademikeryrken tycks 50 år vara ett inofficiellt "bäst-före-datum", enligt en ny rapport.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

När kollegan blir utmattad

Stress i sig behöver inte vara farligt. Men den som inte får tillräcklig återhämtning kan bli sjuk. Vad behöver arbetskamraterna och chefen tänka på när en i gruppen drabbas av utmattningssyndrom?

Läs mer på Suntarbetslivs webb

Bristande flexibilitet risk på aktivitetsbaserat kontor

Vad som händer efter flytten har stor betydelse för hur aktivitetsbaserade kontor fungerar. Att lyssna på medarbetarna och göra anpassningar är en framgångsfaktor, visar ny forskning.

Läs mer på tidningen Arbetslivs webb

Det största misstaget många gör när de inte får jobbet

Att fråga varför du inte fick jobbet har många nackdelar och inga fördelar om du hoppas få andra jobb hos arbetsgivaren. Det hävdar Terina Allen, som i rollen som strateg och managementkonsult har hjälpt många företag att fatta beslut om vilken person som är mest lämplig att tillträda en viss position.

Läs mer på Veckans Affärers webb

Chefer underskattar medarbetarnas jobb-ork

Kan de anställda jobba tills de är 68 år? Cheferna var mer tveksamma än medarbetarna själva. Det visar en studie från Helsingborgs stad.

Läs mer på tidningen Du&Jobbets webb

Skandal vanlig orsak till att vd sparkas

Omsättningen på vd:ar är högre än någonsin, enligt en ny rapport som gjorts bland flera tusen av världens största noterade företag. Undersökningen visar också att skandaler är en vanlig orsak till varför en vd sparkas. En typisk vd är man, 53 år och har internationell erfarenhet.

Läs mer på tidningen Civilekonomens webb

Okunniga politiker utbildas i arbetsmiljö

Under året får landets kommunpolitiker utbildning i arbetsmiljö. Mycket välbehövligt, då kunskapen ofta är mycket låg, menar flera insatta Du&jobbet talat med.

Läs mer på tidningen Du&Jobbets webb

Övriga chefsnyheter

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se
08-613 48 66
Chefsnyheterna är Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskapsfrågor. Varannan vecka kan du ta del av nyheter som kretsar kring chefens arbetssituation och förutsättningar. Sacos förbund organiserar tillsammans 140 000 chefer. Gå gärna med i vår grupp Chefsnyheterna på LinkedIn

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.