Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Federationsnytt - Tillsammans är vi Saco

29 JUNI 2018

Saco i Almedalen 2018

Även i år deltar Saco i Almedalen. Göran Arrius och Lena Granqvist är på plats i Visby från söndag till torsdag.

Almedalsveckan inleds söndagen 1 juli med att Saco står värd för ett samtal om den svenska modellen. Frankrikes arbetsmarknadsminister Muriel Pénicaud, Anna-Karin Hatt från Almega och Elisabeth Svantesson från Moderaterna deltar i seminariet. Inför seminariet släpps en intervju i DN med Svantesson, Hatt och Arrius som handlar om kompetensutveckling i framtiden och där Svantesson ger oss ett löfte.

Utöver seminariet om svenska modellen kommer Göran Arrius delta i seminariet ”Högre pensionsålder - räcker det?" som arrangeras av Min Pension och i ett seminarium om snabbspår och integration som arrangeras av Rådet för integration i arbetslivet. Lena Granqvist kommer bland annat delta i en diskussion kring hållbar hälsa som Sacos hälso- och sjukvård är värd för.

Se vidare vilka ytterligare öppna seminarier som Göran Arrius ska delta i Almedalsveckans program, som finns här

Nu finns det möjlighet att få jobba i EU:s hetluft!

LO, TCO och Sacos Brysselkontor har ett roterande schema för en utstationerad handläggare. I oktober 2018 får Sacoförbunden skicka en handläggare att vistas i hetluften i Bryssel.

Det finns stort utrymme att påverka arbetsuppgifter och uppdrag utifrån vilka frågor man vill följa och vad som kan vara särskilt intressant att rapportera hem till förbundet och Sacofederationen. Utstationeringen är på tre månader från oktober till december.

Mer information om jobbet kan fås av Laila Abdallah Sacos internationella sekreterare, laila.abdallah@saco.se eller Karla Wixe, Brysselkontorets chef, karla.wixe@brysselkontoret.se

Trevlig sommar!

Nyhetsbrevet riktar sig i första hand till dig som är styrelseledamot och kanslichef eller motsvarande i ett Sacoförbund. Här informerar vi återkommande om Sacos verksamhet och framförallt Sacostyrelsens arbete. Nyhetsbrevet kommer ungefär en gång per månad.

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Gina Bayoumi, Kommunikatör
gina.bayoumi@saco.se
08-613 48 27

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.