Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco studieval

28 MARS 2017

Du får det här mejlet för att du besökte Saco Studentmässa hösten 2015 eller 2016. Saco och förbunden är experter på högskoleyrken och vi vill dela med oss av lite tips som vi tror att du kan ha nytta av inför högskolevalet. Om du inte vill ha fler mejl från oss kan du avprenumerera längst ner på sidan.

Allt du behöver för ett genomtänkt högskoleval

Här hittar du det du behöver för ett medvetet och genomtänkt studieval: fakta om högskoleyrken med möjlighet att ställa frågor till våra experter, framtidsutsikter, personlighetstest och mycket mer.

Följ gärna de tre stegen INÅT-UTÅT-FRAMÅT om du inte vet vad du vill plugga. Annars går du rätt på vår faktainformation.

Till Saco Studieval

Jämför högskoleutbildningar

Verktyg som hjälper dig att jämföra högskoleutbildningar

Kvalitet och innehåll varierar stort på olika utbildningar vid olika lärosäten. Därför är det viktigt att du tänker igenom vad som är viktigt för just dig. På den här sidan hjälper vi dig att ställa rätt frågor och att skicka dem vidare till universitet och högskolor.

Till verktyget Jämför utbildningar

Stora löneskillnader

Det som styr lönen mest av allt är vilken utbildning du väljer. Vi har sammanställt löner över en hel livstid för en mängd olika utbildningsområden för att visa hur stora dessa skillnader är.

Se skillnaden mellan olika livslöner

Var finns jobben om fem år?

Med vårt digitala verktyg Framtidsutsikter kan du enkelt se hur jobbläget ser ut för olika högskoleutbildningar om fem år.

Till Framtidsutsikter

Filmade seminarier från Saco Studentmässa

Vi filmade nästan alla seminarier på Saco Studentmässa i höstas. Du kan se dem på vår Youtubekanal. 

Till yoube.com/sacomassor

Beställ bok om studieteknik gratis

Plugga mera effektivt och få både bättre resultat och mer tid över till annat. Du kan beställa Ingmar Andersson pedagogiska bok om studieteknik och våra andra böcker för studievalet gratis. Du kan också ladda ned dem.

Beställ här

Vad passar du som?

Behöver du inspiration? Gör vårt personlighetstest och få förslag på yrken som passar din personlighet.

Till testet

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.