Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

15 DECEMBER 2015

Platta löner leder till kompetensbrist i kommunerna

Allt fler akademiker tröttnar på bristande karriärutveckling i kommuner och landsting och går över till bemanningsbranschen. Resultatet är skenande personalkostnader, något som riskerar att urholka välfärden. Kommunerna måste nu inse allvaret och öka lönespridningen, skriver Sacos ordförande Göran Arrius och Robert Boije, samhällspolitisk chef.

Läs mer

Sjöbefälsföreningen ny medlem i Saco

På en extrainsatt kongress beslutade ledamöterna att bevilja Sjöbefälsföreningen inträde i Saco. Föreningen lämnar därmed Ledarna och blir federationens 23:e medlemsförbund. – Det är väldigt roligt att få hälsa sjöbefälen välkomna i Sacofamiljen, säger Sacos ordförande Göran Arrius

Läs mer

Här finns jobben om fem år

Arkitekt, matematiker och lärare. Säkra kort för den som ger sig ut på arbetsmarknaden om fem år. Tuffare blir det för personalvetare, veterinärer och biologer, visar Sacos nya rapport. – Läs på innan du väljer utbildning så slipper du onödiga överraskningar när du ska ut i yrkeslivet, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Läs mer

Ogenomtänkt förslag att gynna kvinnor

Digitaliseringskommissionen föreslår att kvinnor som väljer en it-utbildning med mycket låg andel kvinnliga studenter ska få studielånet avskrivet. Förslaget är direkt orättvist och riskerar att leda till ökad ojämställdhet.

Läs mer

Ta akademikernas oro på allvar

De anställda på Migrationsverket är oerhört pressade just nu. Som akademiker är du hängiven ditt arbete. Du är villig att utså mycket för du har alltid den större bilden i åtanke, du ser till det allmännas bästa. Men du kan inte utstå hur mycket som helst. Jag är rädd för att vi på vissa håll nu är på väg att gå över den gränsen, skriver Sacos ordförande Göran Arrius som i slutet av november besökte Migrationsverket i Malmö.

Läs mer

Ny styrelse i Saco studentråd

Första adventshelgen är traditionsenligt helgen då Saco studentråd arrangerar sin årliga kongress där organisationens 19 medlemssektioner samlas för att staka ut nästkommande års verksamhet. På kongressens sista dag väljs också Saco studentråds nya styrelse. Så här blev resultatet i år.

Läs mer

Nytt från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.