Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

2 FEBRUARI 2016

Saco lanserar forum för samhällsekonomi

Sverige saknar en arena för de stora samhällsfrågorna. Framtidens utmaningar kan inte lösas på halvtimmeslånga seminarier, idéer och tankar måste tillåtas gå på djupet. Därför arrangerar Saco i juni Makro, Sveriges Samhällsekonomiska Forum på Sandhamn. – Vi samlar ledande företrädare inom inom politik, akademi och näringsliv och tar ett helhetsgrepp om de samhällsekonomiska frågorna, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Läs mer

Om inget görs riskerar vi Pisahaveri i högskolan

Professor Dick Harrison larmade nyligen i en debattartikel i Svenska Dagbladet för att den högre utbildningen i Sverige har havererat. Han sätter fingret på ett allvarligt problem. Högskolans finansieringssystem ger drivkrafter till sänkta kunskapskrav. Om inget görs riskerar vi att få ett Pisahaveri i högskolan. Nu måste kvaliteten gå före kvantiteten, skriver Sacos ordförande Göran Arrius i en replik.

Läs mer

Studenternas kontakt med arbetslivet måste stärkas

Var femte rekryteringsförsök misslyckas. En av tre studenter hittar inte ett arbete som matchar deras utbildning. Regeringen måste därför skärpa högskolans uppdrag att samverka med näringslivet, efterlyser Saco Studentråd och Teknikföretagen i ett gemensamt initiativ.

Läs mer

Ökning av psykologiska tester

I dag finns inga regler för hur psykologiska tester får användas vid rekryteringar. Många ser dem som en garanti för en lyckad rekrytering medan andra hävdar att de hotar den personliga integriteten. - Från att ha varit något som gjordes när man anställde till ledande positioner börjar det bli mer utbrett. Det är så vanligt att de flesta accepterar det, säger Lena Maier Söderberg, chefsjurist på Saco.

Läs mer

Nyheter från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.