Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

20 JUNI 2017

Sociala och ekonomiska framsteg hör ihop

Den europeiska pelaren för sociala rättigheter blir en viktig resurs för att skapa förutsättningar för en konkurrenskraftig arbetsmarknad med goda villkor och en hållbar tillväxt, skriver Sacos ordförande Göran Arrius tillsammans med ordförandena för LO, TCO och SKL.

Läs mer

Ökat hot och våld mot världens arbetstagare

Mord, fängelse, hot och våld drabbar arbetstagare och fackligt aktiva i allt fler länder. Mellanöstern och Nordafrika rankas som de farligaste regionerna och läget fortsätter att förvärras, enligt Global Rights Index 2017 som presenterades förra veckan av Union to Union där Saco är en av medlemmarna.

Läs mer

Förslagen otillräckliga för skydda anställdas integritet

För var dag som går så ökar övervakningen på våra arbetsplatser. Integritetskommitténs förslag kommer inte på allvar att ändra på det. Sverige behöver en samlad lag som skyddar de anställdas integritet, skriver Sacos ordförande Göran Arrius på DN Debatt.

Läs mer

Öronmärk pengar till sommarkurser

Nu är det sista chansen för regeringen att leverera på vallöftet om fler relevanta sommarkurser. Finansministern måste öronmärka pengar så att högskolor kan stärka sin sommartermin, skriver Malin Påhls Hansson, ordförande för Saco studentråd tillsammans med SSU.

Läs mer

Nyheter från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.