Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

23 NOVEMBER 2016

Här finns jobben om fem år

Lärare, socionomer och arbetsterapeuter kommer att ha lätt att få jobb om fem år, visar Sacos årliga prognos av framtidens arbetsmarknad. Tuffare blir det för personalvetare och kommunikatörer. – Utbildningsvalet är ett av de viktigaste du gör i livet och det är viktigt att ta reda på fakta innan du väljer, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Läs mer

Så stärker vi arbetstagarnas integritet

GPS-positionering, kameraövervakning och "big data". Arbetsgivarnas övervakningsmöjligheter har aldrig varit större och behovet av en samlad lagstiftning på området är akut, skriver Göran Arrius i en debattartikel i Arbetet.

Läs mer

”Demografin kräver förändringar av svenska modellen”

Den demografiska utvecklingen med en åldrande befolkning kommer att öka kraven på att parterna anpassar den svenska modellen. Det anser Lena Granqvist, tillförordnad samhällspolitisk chef på Saco.

Läs mer

Nyheter från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.