Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

30 AUGUSTI 2016

Sacoförbunden vill få skåningar att göra smarta val

För första gången någonsin går Sacos 23 medlemsförbund ut i en gemensam rekryteringskampanj. Kampanjen är regionalt inriktad på Skåne och syftet är att få högutbildade skåningar att se det smarta med ett fackligt medlemskap.

Läs mer

Stor okunskap om ekonomin vid föräldraledighet

Åtta av tio svenskar tror att det är bäst för familjens ekonomi om den förälder som tjänar minst stannar hemma med barnen, visar en ny undersökning från Saco. Men det är fel. – För det allra flesta är det bäst att dela lika på ledigheten. Både för plånboken och för jämställdheten, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Läs mer

Massavhoppen i högskolan måste stoppas

Var tredje student på högskolorna kommer att hoppa av sin utbildning, och många färdigutbildade jobbar inte med det de utbildat sig för. Vi föreslår därför tre åtgärder som kan stoppa detta resursslöseri, skriver Kristin Öster, Saco studentråd, och Isak Skogstad, Lärarnas Riksförbunds studerandeförening.

Läs mer

Nyheter från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.