Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

5 APRIL 2016

Ta jobbmobbningen på allvar

Om dina kollegor trakasserar dig på grund av din hudfärg eller ditt kön kan arbetsgivaren fällas för diskriminering. Om de gör det för att de inte tycker om dig är det däremot fritt fram. Det är fullständigt orimligt. Regeringen måste visa att de tar jobbmobbningen på allvar, skriver Sacos ordförande Göran Arrius i Aftonbladet.

Läs mer

Invandrade forskare jobbar med annat

Många forskare och högutbildade finns bland de utrikesfödda som har jobb med låga utbildningskrav, visar nya siffror från Statistiska centralbyrån. - Det är dumt på många sätt. För personen själv, men också för samhället. Det är enorma pengar man skulle kunna tjäna på det här, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Läs mer

Yngre behöver jobba tidigare

Vi lever allt längre och behöver fler arbetstimmar i den svenska ekonomin. Det går inte ihop med dagens pensionsålder. Det pågår ett initiativ från regeringen för att få arbetsmarknadens parter att underlätta för fler äldre att jobba längre. Men minst lika viktigt är att få yngre att börja jobba tidigare, skriver Saco studentråds ordförande Kristin Öster i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Läs mer

Fackens roll i digitaliseringens tid

Forskning pekar mot att hälften av dagens jobb kommer att försvinna inom 20 år. Oavsett om det stämmer eller inte så står arbetsmarknaden i och inför en betydande omställning till följd av digitaliseringen. Saco anordnar därför ett seminarium onsdagen den 6 april om digitaliseringens konsekvenser. Följ det live på Saco Play: http://www.saco.se/play

Läs mer om seminariet

Gör det möjligt jämföra utbildningars kvalitet

Utbildning är en av våra största investeringar och studenter måste kunna göra välinformerade studieval. Vi välkomnar regeringens utredning av antagningssystemet men anser att en viktig pusselbit saknas, skriver Göran Arrius, ordförande Saco och Kristin Öster, ordförande Saco studentråd på DN Debatt.

Läs mer

Nytt från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.