Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

6 DECEMBER 2016

Ingen prioritering av basanslagen

Det är med viss besvikelse vi läser den forskningspolitiska propositionen som presenterades i måndags. Regeringen verkar uppriktig i sin strävan att satsa på forskning och innovation. Men tyvärr har de missat basanslagens betydelse för att nå många av målen som de sätter upp, skriver Sacos ordförande Göran Arrius på DN Debatt.

Läs mer

Malin Påhls ny ordförande för Saco studentråd

Malin Påhls, nyutexaminerad logoped från Karolinska Institutet och medlem i SRAT, är vald till ordförande i Saco studentråd under 2017. Det är första gången SRAT sitter på ordförandeposten. Uppdraget innebär att hon representerar de 100 000 studenter som är medlemmar i Sacoförbunden. - Det känns fantastiskt. Jag är smickrad och stolt över att ha fått förtroendet, säger Malin Påhls.

Läs mer

Stor okunskap om flexibel anställningsform

Sedan flera år tillbaka finns det studentmedarbetare i Sverige, en smidig anställningsform som gynnar både arbetsgivare och studenter. Men det är få som utnyttjar möjligheten, visar en ny rapport från Saco Studentråd. Av landets närmare 300 000 studenter arbetar endast 100 stycken som studentmedarbetare.

Läs mer

Nyheter från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.