Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Nyhetsbrev från Saco

7 JUNI 2016

Ta del av Makro - Sveriges samhällsekonomiska forum

Förra veckan samlade Saco ministrar, ekonomer, forskare, företagare och filosofer på Sandhamn för att diskutera framtidens samhällsutmaningar. Makro - Sveriges samhällsekonomiska forum, bjöd på konstruktiva samtal om bland annat bostadsmarknaden, integrationen och välfärden och du kan ta del av hela konferensen i efterhand på Saco Play.

Läs mer

Låt forskare röra sig

Bristande spridning av kunskaper sätter käppar i hjulet för Sverige som kunskapsnation. Därför presenterar vi ett paket av åtgärder för ökad forskarrörlighet, skriver företrädare för Saco och Sveriges läkarförbund.

Läs mer

Låt oss plugga – inte slåss om jobben

Finansministern bryter sitt löfte mot landets unga och studenter. Trots att Socialdemokraterna nu sitter i regeringsställning uteblir de satsningar på relevanta sommarkurser som de tidigare aviserat. Regeringen har på så sätt missat en chans att frigöra jobb för tiotusentals unga, skriver Saco studentråds ordförande Kristin Öster tillsammans med SSU i Aftonbladet.

Läs mer

Union to Union första biståndsorganisation att hbtq-certifieras

Union to Union, LO, TCO och Sacos biståndsorganisation, har blivit HBTQ-certifierad. Under ett år har hela organisationen genomgått olika utbildningar i hbtq-frågor och en särskild arbetsgrupp har tittat på processer som organisationen bör se över för att säkerställa likabehandling på arbetsplatsen.

Läs mer

Nyheter från Sacoförbunden

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.