Ser mailet konstigt ut? Klicka här

PRESSMEDDELANDE FRÅN SACO

27 DECEMBER 2014

Bra att regeringen och alliansen tar ansvar

-Äntligen, skulle man kunna säga. Äntligen tar de ledande politikerna i Sverige det ansvar man kan begära av dem och ser till att landet kan styras. Det säger Sacos ordförande Göran Arrius efter beskedet att extravalet i mars är inställt.

-Det är bra att regerings- och allianspartierna har tagit i hand på att den sida som blir störst i valen ska kunna få igenom sin budget utan att enskilda poster bryts ut, säger Göran Arrius som välkomnar att det rör sig om en muntlig uppgörelse utan formella ändringar i riksdagsordningen.

-Det borde kunna lägga en stabil grund för regeringsbildningen framöver med tydliga regeringsalternativ.

Saco anser också att det är rimligt att miljöpartiet släpps in i pensionsarbetsgruppen och välkomnar att regeringen och oppositionen även strävar efter att nå breda uppgörelser om försvaret och energipolitiken.

Frågor:
Göran Arrius, ordförande Saco, tel. 070-649 16 62
Anders Jonsson, presschef Saco, tel. 070-3493572

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00. Fax: 08-24 77 01. E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa pressmeddelandet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.

Tipsa gärna andra om denna prenumeration. Citera gärna - men ange källan.