Ser mailet konstigt ut? Klicka här

Ett smart studieval

8 APRIL 2020

Snart är det dags! 15 april sista dagen att söka till högskolan - sök så många utbildningar du kan!

15 april är sista dagen att söka till högskolan!

Det är viktigare än någonsin att söka till högskolan!

Hittills har du fått 3 mejl om de tre stegen i studievalet, INÅT - UTÅT - FRAMÅT. Du hittar vår guide på saco.se/studieval

Det är lätt att känna sig uppgiven och oinspirerad i den här svåra situationen som råder nu. Men det finns en framtid och även om det är svårt att veta hur den kommer att se ut är det viktigt att du håller så många möjligheter öppna som du bara kan. Så sök utbildningar i högskolan, yrkeshögskolan, folkhögskolan eller komvux. Så mycket du kan. Och om du inte vet vad du vill utbilda dig till kan du söka utbildningar som verkar roliga. Att studera något du gillar är en jättebra start för att komma igång med utbildningen efter gymnasiet.

Vad händer med jobben efter Coronakrisen?

Det är ingen som vet exakt hur Coronakrisen kommer att påverka arbetsmarknaden på längre sikt. Sacos utredare Håkan Regnér har gjort lite framtidsspaning som du kan läsa om här.

Tips från Studera.nu

Studera till hösten eller redan till sommaren? Anmäl dig så snart som möjligt !

Anmälan till höstens utbildningar på landets universitet och högskolor är nu öppen. Onsdagen den 15 april är sista anmälningsdag. Gör gärna din anmälan så snart som möjligt på Antagning.se.

Besök gärna Studera.nu för inspiration och information inför ditt studieval. Där kan du använda tjänsten ”Hitta och jämför utbildningar” och besöka lärarutbildningsguiden – för dig som funderar på läraryrket!

Du gör sedan din anmälan på Antagning.se. Där hittar du också utförlig information om bland annat behörighet, urvalsgrupper och viktiga datum som det är bra att hålla koll på i samband med din anmälan.

Vill du inte vänta med studierna till i höst går det bra att göra en sen anmälan till sommarens högskolekurser. Anmälan till kurser i sommar görs också på Antagning.se

Till information om anmälan på Studera.nu

Saco studieval finns på Youtube också!

Besök vår guide Ett smart studieval och se vår inspirationsfilm INÅT - UTÅT - FRAMÅT på vår Youtrubekanal Plugga vidare!

thumbnail inåt-utåt-framåt

Lycka till!

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.