Ser mailet konstigt ut? Klicka här

SYV-nytt

28 MARS 2017

Nyhetsbrev för dig som är studie- och yrkesvägledare

Du får det här nyhetsbrevet från Saco för att du antingen har bokat biljetter till Saco Studentmässor eller beställt våra trycksaker för studievalet. Det kommer att skickas ut när Saco har nyheter som är intressanta för dig som studie- och yrkesvägledare samt när det är dags att boka biljetter till Sacomässorna eller när det finns nya trycksaker att beställa. Nyhetsbrevet kommer ungefär en gång per kvartal. Om du inte vill få det i fortsättningen avprenumererar du längst ner på sidan.

Nyhet - Jämför högskoleutbildningar

Verktyg som begär information för att jämföra högskoleutbildningar

Saco har tagit fram ett digitalt verktyg som hjälper blivande studenter begära relevanta fakta genom att skicka frågor utifrån det egna behovet till lärosäten om högskoleutbildningars innehåll, kvalitet och användbarhet på arbetsmarknaden.

Till verktyget Jämför utbildning

Sacos böcker för studievalet

Gratis beställning av Sacos böcker för studievalet

Du som är SYV kan beställa våra böcker gratis till dina elever

Nytryck/tilltryck av samtliga görs i oktober/november. Vissa böcker håller på att ta slut, så passa på att göra dina beställningar så snart som möjligt om du inte vil vänta till i höst.

Beställ här

Nytt utseende på saco.se/studieval

Saco.se/studieval har fått ett ansiktslyft

Vi har gjort en liten rensning och givit studievalsdelen på Saco.se ett ansiktslyft. Vi tror och hoppas att sajten nu blir mera lättnavigerad och inspirerande. Kom gärna med synpunkter!

Till Saco.se/studieval

Sacos Kompetensutvecklingsprogram för studievägledare

Ny kursomgång startar 29 september

Vi anordnar Sacos Kompetensutvecklingsprogram för studievägledare för att dela med oss av vår och förbundens kunskap om akademikeryrken. Nästa läsårs kurs startar 29 september 2017 och följs av ytterligare tre heldagar, 17 november, 26 januari 2018 och 20 april 2018. Kursen hålls på Sacos kansli i Gamla Stan i Stockholm.

Läs mer och anmäl dig här

Saco Studentmässor 2017

Preliminärboka din skolas biljetter senast 1 maj och få gratisbiljetter för medföljande SYV och lärare

Prelbokningarna hjälper oss att ordna en så jämn fördelning över de tre mässdagarna som möjligt. Därför är vi tacksamma om du hjälper oss med det. Du kan ändra din bokning ända fram till 15 november men behöver inte längre göra någon ytterligare bokning.

Bokningen öppnar 5 april på www.saco.se/sacomassor

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Sandra Wahlgren, Projektledare för Saco Studieval och Saco  Studentmässor
sandra.wahlgren@saco.se
08-613 48 36
070-733 71 88

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.