Ser mailet konstigt ut? Klicka här

SYV-nytt

18 MARS 2019

Nyheter och tips från Saco för studie- och yrkesvägledare. Dessutom nyheter från framtida arbetsgivare och utbildningsanordnare. Den här månaden lyfter vi Öppet hus och tjejkväll på Handelshögskolan i Stockholm samt en intervju med en civilingenjör i Industriell Ekonomi på Trafikverket

Fråga Sacos experter

Fråga Sacos experter om högeskoleyrken i vårt frågeforum!

Tipsa gärna dina elever om Saco yrkesexpert, där Sacoförbunden svarar på frågor om högskoleyrken. Man kan enkelt söka på tidigare frågor och svar samt ställa egna till Sacos experter. 

Till Yrkesexpert.saco.se

Sacos webbstöd för studievalet

Här finns vårt samlade stöd inför studievalet. Fakta om mer än 150 högskoleyrken, digitalt verktyg för att jämföra löner och framtidsutsikterna på fem års sikt samt verktyg för att jämföra utbildningar. Beställ också våra studievalsböcker gratis där.

Till Saco.se/studieval

Var en MEDarbetare - civilkurage på jobbet

Saco står upp för alla människors lika värde, individens förmåga och kollektivets styrka. Varje människa är en unik individ, men tillsammans kan vi bli ännu bättre. Vi vill bygga ett kunskapssamhälle, som sprudlar av kreativitet och idéutbyte. För att det ska fungera måste alla människors kunskap tas tillvara och ingen bli diskriminerad på arbetsmarknaden. Var en MEDarbetare – säg ifrån om du ser en kollega bli diskrimineradeller ifrågasatt på grund av den hen är.

Se filmen och ladda ner vår guide för civilkurage på jobbet här

Sacos kompetensutvecklingsprogram för studievägledare

Nästa kurstillfälle är 26 April. Det går bra att delta på ett enstaka tillfälle i mån av plats.

Vi anordnar Sacos kompetensutvecklingsprogram för studievägledare för att dela med oss av vår och förbundens kunskap om akademikeryrken. Nästa kurstillfälle är fredag 26 april. Kursen hålls på Sacos kansli i Gamla Stan i Stockholm.

Program 26 april: inte helt klart, men bland annat ingår Fysioterapeut och Arbetsterapeut

Läs mer och anmäl dig här

FRÅN VÅRA SPONSORER - TIPSA DINA ELEVER

Karriärvägar på Trafikverket

 Linda - en av oss på Trafikverket

Linda är civilingenjör på Trafikverket och projektledare i delprojekt Södertälje - Trosa, som är del av Ostlänken.

”Jag har verkligen hittat rätt arbetsgivare, jag drivs av att det jag gör är viktigt för samhället. Ostlänken är så mycket mer än bara en järnväg. Jag jobbar med allt från arkeologi till viltpassager och fladdermöss, konstaterar Linda.

Min bakgrund passar perfekt för det här jobbet. Jag har lätt för att engagera mig och gillar att lära mig nya saker. Trafikverket uppmuntrar utveckling och utbildning och det drivs jag av, fortsätter Linda.”

Läs hela intervjun med Linda här


Inspirationskväll för tjejer på Handelshögskolan i Stockholm 2019

Vi söker er tjejer som drömmer om att kunna forma morgondagens samhälle. Därför anordnar vi en särskild kväll för dig som är tjej och är i det viktiga skedet att välja din framtida utbildning. Vi skulle vilja visa dig att Handelshögskolan är en plats för dig. Hos oss får du en utbildning som öppnar dörrar till spännande karriärer inom många olika branscher, både i Sverige och internationellt.


Inspirationskväll för tjejer, 28 mars, mer information & anmälan:
www.hhs.se/tjejkvall19


 

REDAKTÖR FÖR NYHETSBREVET

Sandra Wahlgren, Projektledare för Saco Studieval och Saco  Studentmässor
sandra.wahlgren@saco.se
08-613 48 36
070-733 71 88
Du får det här nyhetsbrevet som prenumerant på Sacos nyhetsbrev för SYV. Om du inte vill få det i fortsättningen avprenumererar du nedan.

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.