TORSDAG 1 NOVEMBER

Lunchseminarium för förtroendevalda: Universellt utformade arbetsplatser

11:30 - 13:00 Saco, Lilla Nygatan 14, Gamla stan

Hur ser framtidens arbetsplats ut? Vad karakteriserar den och hur är det möjligt att inkludera alla i morgondagens arbetsmiljö? Du som är förtroendevald inom Sacofederationen är välkommen på detta lunchseminarium för att lära dig mer om universellt utformade arbetsplatser.

En universellt utformad arbetsplats är inkluderande för alla från början. Det innebär att den rymmer och tar tillvara de olikheter som finns i samhället. Därmed finns inget behov för individanpassade lösningar – produkter och tjänster ska kunna användas av alla i största möjliga utsträckning utan behov av anpassning eller specialutformning.

För att uppnå detta krävs nytänkande om hur potentialen som finns hos bl.a. personer med funktionsnedsättning ska kunna tas tillvara men också ett kritiskt synsätt som utmanar såväl normer som föreställningar.

Lunchseminariet vänder sig till dig som är förtroendevald i något av Sacoförbunden och som är intresserad av att lära dig mer om universell utformning av arbetsplatser.

Föreläsare är Daniel Hjalmarsson, utvecklingsstrateg på Akademiker­förbundet SSR och verksam i projektet Universellt Utformade Arbetsplatser.

En matig lunchwrap serveras från kl. 11.30 och själva seminariet börjar kl. 12.00.

Anmäl dig senast fredagen den 26 oktober via nedanstående formulär.

Frågor och eventuellt återbud hänvisas till event@saco.se.

Varmt välkommen!


För dig som inte kan delta finns möjlighet att följa seminariet live på www.saco.se/fortroendevald. För detta krävs ingen anmälan.

Seminariet kommer också läggas upp i redigerad form på www.saco.se/fortroendevald/filmer/ någon vecka efter seminariet.