Framtidens arbete och arbetsmarknad

Digitaliseringen genomsyrar hela samhället och påverkar även arbete och arbetsmarknad. Nya yrkesgrupper och arbeten tillkommer medan andra försvinner. På detta seminarium pratar vi om framtidens arbetsmarknad och anställningsformer.

Digitaliseringen genomsyrar hela samhället och påverkar även arbete och arbetsmarknad. Nya yrkesgrupper och arbeten tillkommer medan andra försvinner. Förändringarna ställer nya krav på utbildningssystemen samtidigt som behovet av kompetensutveckling ökar. Den fysiska och psykosociala arbetsmiljön påverkas och de arbetsrättsliga villkoren och regler utmanas.

Vi ser i dag en utveckling på arbetsmarknaden med nya former för att anlita arbetskraft. Detta sker bland annat via digitala plattformar och egenanställningsföretag. Nya aktörer, plattformar och anlitandeformer dyker upp och vi som fackliga organisationer måste förhålla oss till dessa.

Hur ser villkoren ut som erbjuds personer i dessa anlitandeformer och hur kan vi inkludera dem i de befintliga systemen för anställning och trygghet?

Som förtroendevald har du en viktig roll i framtidens arbetsmarknad, både i kontakt med medlemmar och arbetsgivare.

Föreläsare är Jenny Wahlbäck, jurist vid Sacos kansli.

Publicerad: fredag 19 oktober 2018

Senast uppdaterad: fredag 19 oktober 2018

Nyckelord:
Arbetsmarknad

Fler videos

Sortera på:
Datum
Popularitet

Visar totalt 17 träffar.