TORSDAG 19 NOVEMBER

Ny som chef - Malmö

11:30 - 14:30 Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Välkommen till ett inspirerande och matnyttigt seminarium för dig som är ny i chefsrollen, eller kanske på väg att bli chef. Föreläsare är Karin Karlström, leg. psykolog och utredare av chefsfrågor på Saco, samt Jaime Aleite, författare och ombudsman på Akademikerförbundet SSR som bland annat föreläser om löneprocessen vid individuell lönesättning.

Saco arrangerar seminariet för chefer i samarbete med medlemsförbunden Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, DIK, Fysioterapeuterna, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA), Jusek, Kyrkans Akademikerförbund, Naturvetarna, Officersförbundet, Saco-förbundet Trafik och Järnväg (TJ), SRAT, Sveriges Farmaceuter, Sveriges läkarförbund, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Skolledarförbund, Sveriges Universitetslärarförbund (SULF) och Sveriges Veterinärförbund.

Seminariet är öppet för dig som har en chefsbefattning eller snart ska tillträda. Du kan bara anmäla dig om du är medlem i något av ovanstående Sacoförbund. Du måste ange vilket förbund du är medlem i när du anmäler dig. 

Den nya chefsrollen innebär både spännande uppdrag och lärande men också nya utmaningar. Bland annat förväntas du som lönesättande chef självständigt hantera allt ifrån medarbetarsamtal till lönesättande samtal. Men för att sätta rätt lön på rätt sätt för rätt prestation behöver du som chef hålla koll på vissa saker.

Under seminariet kommer vi att ta upp och diskutera

  • upplevelse av lön och rättvisa i lönesättningen
  • vad karakteriserar en bra löneprocess?
  • vad påverkar lönen?
  • förutsättningar och underlag
  • olika lönesättningssituationer

Föreläsare är Karin Karlström, leg. psykolog och utredare av chefsfrågor på Saco och Jaime Aleite, författare och ombudsman på Akademikerförbundet SSR.

Jaime Aleite och Karin Karlström

Program

11.30 - 12.00 Registrering och lunchsmörgås
12.00 - 13.00 Föreläsning
13.00 - 13.30 Kaffepaus
13.30 - 14.30 Föreläsning

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan

Sista anmälningsdag  5 november 2015. 

OBS! Pga av begränsat deltagarantal är det viktigt att du meddelar återbud till inspiration@saco.se.

Om du uteblir från seminariet utan att ha avanmält dig kommer du att debiteras 500:-.

Frågor om anmälan besvaras av Cathrin Reth: cathrin.reth@saco.se

Frågor om innehållet i seminariet besvaras av Anna Kopparberg: anna.kopparberg@saco.se 

Anmälan

* uppgift måste lämnas  
 
 
   

Tillbaka till kalendariet