FREDAG 27 NOVEMBER

Ny som chef - Stockholm

11:00 - 14:00 Sacos kansli, Lilla Nygatan 14, Stockholm

Välkommen till ett inspirerande och matnyttigt seminarium för dig som är ny i chefsrollen, eller kanske på väg att bli chef. Föreläsare är Lotta Fogel med lång erfarenhet av ledarskap inom såväl näringsliv, offentlig förvaltning som utbildning.

Saco arrangerar seminariet för chefer i samarbete med medlemsförbunden Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, DIK, Fysioterapeuterna, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA), Jusek, Kyrkans Akademikerförbund, Naturvetarna, Officersförbundet, Saco-förbundet Trafik och Järnväg (TJ), SRAT, Sveriges Farmaceuter, Sveriges läkarförbund, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Skolledarförbund, Sveriges Universitetslärarförbund (SULF) och Sveriges Veterinärförbund.

Seminariet är öppet för dig som har en chefsbefattning eller snart ska tillträda. Du kan bara anmäla dig om du är medlem i något av ovanstående Sacoförbund. Du måste ange vilket förbund du är medlem i när du anmäler dig. 

 

Ny som chef – lägg grunden för ditt ledarskap

Föreläsare: Lotta FogelLotta Fogel

Att vara ny i sin ledar- eller chefsroll är en spännande utmaning, men det innebär också att ställas inför nya situationer, krav och förväntningar att förhålla sig till och hantera.

Genom att vara medveten om och agera utifrån några grundläggande principer den första tiden kan du lägga en god grund för ditt framtida ledarskap. Det här seminariet hjälper dig med följande:

  • Hur ser jag på mig själv och vad jag vill åstadkomma som ledare?
  • Skapa tydlighet och rätt förutsättningar för ditt ledarskap: inåt, uppåt, nedåt och utåt
  • Finn din inre kompass – värderingar, ambitioner, prestation, självkännedom, trygghet
  • Den nye ledarens viktigaste att-göra-lista – konkreta steg att börja med

Lotta har lång och bred yrkeserfarenhet och ledarerfarenheter från såväl näringsliv som offentlig förvaltning och har arbetat som verksamhetsledare, utbildningsledare, projektledare, utbildare, coach, verksamhetsutvecklare, kurator, teamutvecklare, grundskolelärare, processledare, konsult och egen företagare. Lotta Fogel är examinerad lärare, beteendevetare, licensierad relationspedagog och certifierad coach. Dessutom är hon utbildad i UGL, Klart ledarskap samt certifierad handledare i Utvecklande Ledarskap av Försvarshögskolan.

Program

11.00 - 11.30 Registrering och lunchsmörgås
11.30 - 12.30 Föreläsning
12.30 - 13.00 Kaffepaus
13.00 - 14.00 Föreläsning

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan

OBS! SEMINARIET ÄR FULLBOKAT MEN DU KAN FORTFARANDE ANMÄLA DIG. DU HAMNAR DÅ PÅ EN RESERVLISTA OCH VI KONTAKTAR DIG OM DET BLIR EN PLATS LEDIG!

OBS! Pga av begränsat deltagarantal är det viktigt att du meddelar återbud till inspiration@saco.se.

Om du uteblir från seminariet utan att ha avanmält dig kommer du att debiteras 500:-.

Frågor om anmälan besvaras av Cathrin Reth: cathrin.reth@saco.se

Frågor om innehållet i seminariet besvaras av Anna Kopparberg: anna.kopparberg@saco.se 

Anmälan

* uppgift måste lämnas  
 
 
   

Tillbaka till kalendariet