ONSDAG 12 DECEMBER

Lunchseminarium för förtroendevalda: "Facket i världen"

11:30 - 13:00 Sacos kansli, Lilla Nygatan 14, Gamla stan

Hur viktigt är det globala fackliga arbetet och spelar det någon roll för länders utveckling? Detta och mycket mer pratar vi om på detta lunchseminarium med Union to Union.

Saco är sedan 2015 medlem i Union to Union, en organisation som tillsammans med svenska fackförbund driver över 100 utvecklingsprojekt internationellt. Det innebär att Sacoförbunden är med och bidrar till att stärka facklig organisering och bättre arbetsvillkor i låg- och medelinkomstländer.

Men varför är det globala fackliga arbetet viktigt och hur går det egentligen till? Anna Nylander från Union to Union berättar om globala utmaningar och situationen för fackligt aktiva i stora delar av världen, där hot, mord och godtyckliga arresteringar inte är ovanliga.

Ett av de Sacoförbund som har flera projekt i samarbete med Union to Union är Akademikerförbundet SSR. Deras internationella sekreterare Maria Östberg-Svanelid berättar hur de jobbar, varför de tycker att det är viktigt med ett internationellt arbete och hur man kommer igång. 

Anmälan görs via nedanstående formulär senast den 7 december. Lunch serveras kl. 11.30 och seminariet börjar kl. 12.00.


Frågor och eventuellt återbud riktas till event@saco.se.

För dig som inte har möjlighet att delta finns möjlighet att följa seminariet både live och i efterhand på www.saco.se/fortroendevald/. Du behöver inte anmäla dig för detta!


Varmt välkommen!