ONSDAG 16 MAJ

Lunchseminarium: "Förtroendevalda – vilka är vi?"

11:30 - 13:00 Lilla Nygatan 14, Gamla stan

Förtroendevalda är en stor och viktig grupp i det svenska samhället. Bara inom Sacoförbunden beräknas ca 24000 personer ha en roll som fackligt förtroendevald. Välkommen på detta lunchseminarium där vi ska prata mer om förtroendevaldas uppdrag, roll i samhället, och hur det är möjligt att få fler engagerade.

Förtroendevalda är en stor och viktig grupp i det svenska samhället. Bara inom Sacoförbunden beräknas ca 24 000 personer ha en roll som fackligt  förtroendevald.

Även om antalet är stort är kunskapen och forskningen om gruppen förtroendevalda begränsad. I syfte att lyfta fram gruppen förtroendevalda bjuder Saco in till detta seminarium. Detta för att öka insikten och kunskaperna om den roll som förtroendevalda har i samhället men också vilka som faktiskt tar sig an ett uppdrag. 

Frågor som kommer att diskuteras är bl.a. vilka de förtroendevalda är, vilken roll som de har i samhället samt hur förtroendevalda ser på sina uppdrag och relationer till anställda. Intressant är även vad som motiverar förtroendevalda och hur det är möjligt att få fler engagerade?

Föreläsare är Ola Segnestam-Larsson. Ola är ekonomie doktor vid Ekonomisk-statsvetenskapliga fakulteten, Åbo Akademi, med inriktning mot organisation och ledning. Under de senaste åren har Ola arbetat med forskning om organisering och ledning i civilsamhället vid Ersta Sköndal Bräcke högskola. Ett av Olas specialintressen är förtroendevalda, deras roll och syn på kompetens­utveckling.

Anmälan görs via nedanstående formulär senast den 9 maj. Lunch serveras 11.30 och seminariet börjar kl. 12.00.

Frågor och eventuellt återbud riktas till event@saco.se

För dig som inte har möjlighet att delta finns möjlighet att följa seminariet både live på www.saco.se/fortroendevald/. För detta krävs ingen anmälan.

Några dagar efter seminariet kommer vi att publicera en redigerad version som du når genom samma sida. 

Varmt välkommen!