ONSDAG 26 OKTOBER

Skyddsombudens dag – Hur förebygger och hanterar vi mobbning och kränkande särbehandling?

08:30 - 10:30 Lilla Nygatan 14, Stockholm & online på Saco Play

Vi firar Skyddsombudens dag för att uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. Välkomna till en spännande morgon ägnad åt temat mobbning och kränkande särbehandling.

Den 26 oktober firar vi Skyddsombudens dag. Det gör vi för att vi vill uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. Alla har vi glädje av ett duktigt skyddsombud: arbetstagarna, den fackliga organisationen och inte minst arbetsgivarna. Därför vill vi välkomna alla skyddsombud och andra som är intresserade av arbetsmiljöfrågor till en aktuell föreläsning om kränkande särbehandling. Hur kan man göra för att förebygga och åtgärda kränkande särbehandling och mobbning?

Program

8.30–8.40

Inledning
Karin Fristedt, arbetsmiljöutredare, Saco

8.40–9.30

Riktlinjer för hantering av sociala hälsorisker på arbetet – kränkande särbehandling och mobbning
Christina Björklund, docent, Karolinska Institutet 

9.30–10.00

Kaffepaus

10.00–10.25

Kränkande särbehandling – Så kan du jobba
Anders Callermo, ombudsman/chefsförhandlare, Akademikerförbundet SSR

10.25–10.30 Avslut

 

Praktisk information

Tid: 26 oktober, kl. 8.30–10.30
Plats för fysiskt deltagande: Lilla Nygatan 14, 111 28 Stockholm

Föreläsningen livestreamas även på Saco Play och kan där även ses i efterhand. Anmäl dig gärna för att få en påminnelse med länk och värdefullt material till din inbox när dagen närmar sig.

Anmälan

Anmälan görs via nedanstående formulär senast den 25 oktober. När platserna för att vara med på plats i Stockholm är slut kommer det fortfarande gå att anmäla sig för digitalt deltagande. Ingen anmälan krävs för att ta del av livesändningen, men om du väljer att anmäla dig kommer vi att kunna skicka ut intressant material i samband med föreläsningen.

Deltagande