ONSDAG 26 OKTOBER

Skyddsombudens dag – Hur förebygger och hanterar vi mobbning och kränkande särbehandling?

08:30 - 10:15 Online

Vi firar Skyddsombudens dag för att uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. Välkomna till en spännande morgon ägnad åt temat mobbning och kränkande särbehandling.

Den 26 oktober firar vi Skyddsombudens dag. Det gör vi för att vi vill uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. Alla har vi glädje av ett duktigt skyddsombud: arbetstagarna, den fackliga organisationen och inte minst arbetsgivarna. Därför vill vi välkomna alla skyddsombud och andra som är intresserade av arbetsmiljöfrågor till en aktuell föreläsning om kränkande särbehandling. Hur kan man göra för att förebygga och åtgärda kränkande särbehandling och mobbning?

Program

8.30–8.40

Inledning
Karin Fristedt, arbetsmiljöutredare, Saco

8.40–9.30

Riktlinjer för hantering av sociala hälsorisker på arbetet – kränkande särbehandling och mobbning
Christina Björklund, docent, Karolinska Institutet 

9.30–9.40

Paus

9.40–10.05

Kränkande särbehandling – Så kan du jobba
Anders Callermo, ombudsman/chefsförhandlare, Akademikerförbundet SSR

10.05–10.15 Avslut

 

Praktisk information

Tid: 26 oktober, kl. 8.30–10.15

Plattform: Föreläsningarna livestreamas på Saco Play och kan där även ses i efterhand. Anmäl dig gärna för att få en påminnelse med länk och värdefullt material till din inbox när dagen närmar sig.

Anmälan

Anmälan görs via nedanstående formulär senast den 25 oktober. Ingen anmälan krävs för att ta del av livesändningen, men om du väljer att anmäla dig kommer vi att kunna skicka ut intressant material och en fikakupong i samband med föreläsningen.