Akademikerförbundet SSR

Akademikerförbundet SSR är det fackliga yrkesförbundet för beteendevetare, ekonomer, folkhälsovetare, personalvetare, samhällsvetare, socionomer och andra inom socialt arbete. Många är chefer och egenföretagare. Medlemmarna finns på alla sektorer på arbetsmarknaden. Med över 75 000 medlemmar är vi det fjärde största Sacoförbundet.

Medlemskap

Akademikerförbundet SSR är partipolitiskt obundet men tar tveklöst ställning i de frågor som rör medlemmarnas anställning, utbildning, arbetsmarknad och möjligheter till professionell yrkesutövning. Som medlem får du trygghet, ett förbund som driver dina yrkesfrågor, personligt och professionellt stöd och inkomstförsäkring och många andra förmåner.

Villkor för medlemskap

Har du en akademisk utbildning om minst 180 högskolepoäng (120 "gamla" poäng) med inriktning mot samhällsvetenskap och/eller beteendevetenskap, i Sverige eller utomlands, eller studerar på motsvarande utbildning är du varmt välkommen som medlem i Akademikerförbundet SSR.

Medlemsavgifter

På vår hemsida www.akademssr.se  finns våra olika medlemsavgifter.

Kontakt

Facklig rådgivning för medlemmar

Svar Direkt är snabbaste vägen till svar på dina frågor. Där kan du fråga oss om vad du vill eller hitta svaret på vanliga frågor. 

Fler kontaktvägar

Tel: 08-617 44 00. Vi har öppet alla vardagar 08.00–17.00. 

Rådgivningen

På rådgivningen hjälper vi dig med allt från arbetsrätt till lönefrågor. När du ringer till rådgivning kan du vara säker på att du alltid får prata med en erfaren och kvalificerad förhandlare.  

Tel: 08-617 44 00, knappval 2.
E-post: radgivning@akademssr.se.

Chefsrådgivning

Chefsrådgivningen bemannas alltid av chefsförhandlare med egen chefserfarenhet. Chefsrådgivningen ger råd och stöd i frågor som rör din anställning, till exempel personliga avtal, lönerådgivning, förhandlingshjälp, avveckling och uppsägning. 

Tel: 08-617 44 00, knappval 3.  
E-post: chef@akademssr.se

Medlemsregistret

Kontakta medlemsregistret i frågor som rör medlemskap, avgifter och registerfrågor. 

Tel: 08-617 44 00, knappval 5. 
E-post: medlem@akademssr.se

Egenföretagare

Har du frågor om våra tjänster för dig som är egenföretagare? Hör av dig till våra ombudsmän på Egenföretagarservice.

Tel: 08-617 44 00, knappval 4

Fritidshus

Har du frågor om våra fritidshus och  lägenheter? Maila fritidshus@akademssr.se så svarar vi så fort vi kan. Du kan också ringa oss på 08-617 44 00, knappval 7. 

Arbetsgivare

Är du arbetsgivare och vill göra en förhandlingsframställan? Fyll i detta formulär för att göra din förhandlingsframställan.