Jusek

Jusek är akademikerförbundet för jurister, ekonomer, IT-akademiker, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Ett medlemskap i Jusek ger dig en mängd fördelar och möjligheter.

Gå på spännande seminarier med aktuella talare
Varje år arrangerar vi hundratals seminarier för att du som medlem ska kunna förkovra dig inom olika ämnen. Här kan du dessutom vidga ditt nätverk genom att träffa andra medlemmar.

Få koll på löneläget
Inför lönesamtalet kan det vara bra att vässa argumenten. Som medlem har du tillgång till både Juseks egen lönestatistik samt Sveriges största databas för akademikerlöner, Saco Lönesök. I den kan du söka och jämföra din lön med andra akademiker.

Använd Juseks medlemsrådgivning
Våra ombudsmän och jurister ser till att dina anställningsförhållanden är schysta. Medlemsrådgivningen svarar på frågor om lön, semester, övertid och anställningskontrakt.

Juseks karriärstöd – när du vill vidare
Ta hjälp av Jusek när du vill utveckla dig på jobbet eller när det är dags att komma vidare i karriären. Ta del av seminarier, workshops och stöd via webb och telefon. Vi erbjuder även simulerade anställningsintervjuer och cv-granskning.

Trygg med Juseks inkomstförsäkring
Vår inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften och den ger dig extra trygghet om du skulle bli arbetslöshet. Du har också möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar som ger högre ersättning eller ger ersättning under längre.

Chefsstöd
Chefsrollen kan kännas ensam och behovet av kontakter och erfarenhetsutbyte kan vara stort. Som chefsmedlem i Jusek får du särskilt stöd, verktyg och mötesplatser via event, seminarier och nätverk.

Läs mer om vad som ingår i medlemskapet på jusek.se/formaner

Jusek har drygt 88 000 medlemmar inom privat, kommunal och statlig sektor. Omkring 20 000 av medlemmarna är studenter vid Sveriges universitet och högskolor. Vi arbetar aktivt med att stötta våra studenter i deras steg mellan studier och arbetsliv