Naturvetarna

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Våra 34 000 medlemmar arbetar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data.

Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service kring karriär, lön och arbetsvillkor. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare genom hela arbetslivet. Oavsett om man är nyutexaminerad eller har många års erfarenhet, är arbetssökande, student, doktorand, chef, eller företagare. Vi erbjuder även mötesplatser för nätverkande och kompetensutveckling.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi avtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad. Vårt mål är att våra medlemmars insatser avspeglar sig i en bra lön och att arbetsvillkoren utformas så att de får bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill också öka medvetenheten om hur naturvetares kunskap och kompetens kan bidra till samhällsutvecklingen, inte minst bland potentiella arbetsgivare.

Naturvetarna är det självklara valet för naturvetare; läs mer om våra fokusfrågor

 

Naturvetare gör det möjligt from Naturvetarna on Vimeo.