Tips om studieteknik
Här hittar du alla våra bästa tips!
Saco sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Sacos tjänster godkänner du detta.
Box 2206
103 15 Stockholm
Org.nr 802000-0850
Lilla Nygatan 14
Stockholm
Box 2206
103 15 Stockholm
Org.nr 802000-0850
Lilla Nygatan 14
Stockholm
Anser du också att utbildning ska löna sig?
Bli medlem idag!Du ska snart börja studera eller så har du redan gjort det ett tag. Här kommer lite tips och råd från Saco som är bra att ha med sig in i denna nya fas i ditt liv.
På vår YouTube-kanal "Plugga vidare" hittar du fler värdefulla videor!
Nu när du börjar studera på högskolan har du stor nytta av en effektiv studieteknik. Saco har tagit fram boken "Hur pluggar du?" tillsammans med studievägledaren och föreläsaren Ingmar Andersson. Du kan ladda ner boken eller beställa den gratis här till höger.
Här kan du titta på vårt webbinarium "Vässa din studieteknik" från september 2020.
Här hittar du alla våra bästa tips!
Studiebidrag, studielån och stipendier är bra att ha koll på. Att leva på CSN blir mycket roligare om du får kontroll över din ekonomi och slipper att pengarna tar slut innan månaden är slut. Här får du våra bästa tips på hur du får ihop ekonomin som student!
Så klarar du dig på CSN
Under din studietid har du stor nytta av att vara med i ett Sacoförbund, både för grymma rabatter och stöd kring din utbildning & framtida karriär. På varje förbund finns personer som arbetar för ditt bästa, oavsett om du studerar eller är på väg mot första arbetet. Läs mer och hitta ditt Sacoförbund här.
Att engagera sig i någon studentaktivitet ger bra erfarenhet, är en bra merit när du ska söka jobb och ger dig ett värdefullt nätverk inför framtiden.
Du kan också engagera dig i ditt förbunds studentsektion för att förbättra din och andras situation på ditt lärosäte, din utbildning och dina möjligheter på arbetsmarknaden.
För nya vänner & värdefulla erfarenheter
Studenthälsan ska bland annat arbeta förebyggande och främja studenternas fysiska och psykiska hälsa. Där finns även tillgång till kurator och psykolog. Vänd dig till Studenthälsan om du t.ex. känner oro inför studierna, tenta- eller prestationsångest, är stressad eller har sömnsvårigheter. De flesta universitet och högskolor har en länk till studenthälsan på sin webbplats.
Att hitta bostad kan ofta vara knepigt. Här har vi sammanställt några tips.