DIK på LiU

Välkommen till DIK vid LiU!

Vill du lära dig mer om digital arbetsmiljö? Eller om strategier vid löneförhandling? Då är DIK rätt plats för dig.

DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, information och kommunikation. På LiU finns en kontaktförening för DIK-medlemmar och vi organiserar bibliotekarier, kommunikatörer, arkivarier, med fler.

Vi jobbar för att på olika sätt tillvarata medlemmarnas intressen och att synliggöra dessa yrkeskategoriers betydelse för universitetets utveckling. Det gör vi genom att i olika forum ge dig möjlighet att träffa ledande personer på LiU, lyssna på deras tankar om aktuella frågor och framtiden, och ställa frågor. Vi har bland andra, bjudit in IT-direktören och kommunikationsdirektören till medlemsträffar. Exempel på andra aktiviteter är föreläsningar om digital arbetsmiljö och om löneförhandling.

DIK:s medlemmar finns i olika samverkansgrupper, i arbetsmiljöarbetet och löpande i olika projekt inom universitetet. Som exempel har vi haft en facklig representant i ledningsgruppen för effektiviseringsuppdraget och vi är även representerade i Saco-S lönerevisionsgrupp.

Tillsammans med medlemmarna jobbar vi för att göra DIK mer relevant för alla inom kultur, information och kommunikation på LiU.


 

Lunchmöte i Norrköping

Här kommer inbjudan till ett informellt medlemsmöte i Kåkenhus på Campus Norrköping den 10 maj kl 12:15- ca 13:00. Vi ses antingen på Terrassen eller i Utsikten på plan 8, det är lite väderberoende och bestäms/informeras om med kort framförhållning.

Vi minglar och äter, pratar om distansarbete, återgång till arbetsplatsen och annat som känns angeläget. Detta är även ett tillfälle för intresserade som inte är medlemmar att få veta mer om DIK. Passa alltså gärna på att bjuda in kollega som kan vara intresserad!

DIK bjuder wrap, mineralvatten, te/kaffe och liten sötsak. Välj mellan följande wraps:

Vegetarisk: Sallad, rostade grönsaker,  quinoa/matvete, örtbakad halloumi, Kimchi, sweetchiliaioli
Fisk: Ruccola, quinoa/matvete, krämig laxröra, syrad rödkål och rostad broccoli

Anmälan senast 2 maj till eva-lisa.h.granath@liu.se (Ange wrap-val samt om du behöver specialkost.)

Varmt välkomna!

hälsar DIK-styrelsen genom/Eva-Lisa Holm Granath, ordf