DIK på LiU

Välkommen till DIK vid LiU!

 

Vill du lära dig mer om digital arbetsmiljö? Eller om strategier vid löneförhandling? Då är DIK rätt plats för dig.

DIK är facket för alla som arbetar eller studerar inom kultur, information och kommunikation. På LiU finns en kontaktförening för DIK-medlemmar och vi organiserar bibliotekarier, kommunikatörer, arkivarier, med fler.

Vi jobbar för att på olika sätt tillvarata medlemmarnas intressen och att synliggöra dessa yrkeskategoriers betydelse för universitetets utveckling. Det gör vi genom att i olika forum ge dig möjlighet att träffa ledande personer på LiU, lyssna på deras tankar om aktuella frågor och framtiden, och ställa frågor. Vi har bland andra, bjudit in IT-direktören och kommunikationsdirektören till medlemsträffar. Exempel på andra aktiviteter är föreläsningar om digital arbetsmiljö och om löneförhandling.

DIK:s medlemmar finns i olika samverkansgrupper, i arbetsmiljöarbetet och löpande i olika projekt inom universitetet. Som exempel har vi haft en facklig representant i ledningsgruppen för effektiviseringsuppdraget och vi är även representerade i Saco-S lönerevisionsgrupp.

Tillsammans med medlemmarna jobbar vi för att göra DIK mer relevant för alla inom kultur, information och kommunikation på LiU.