Nytt centralt arbetsmiljöombud sökes till Norrköping

Ett uppdrag på tre år för dig som brinner för att alla ska ha en bra arbetsmiljö på Campus Norrköping

Publicerad: Fredag 26 jun 2020

Senast uppdaterad: Fredag 26 jun 2020

Som centralt arbetsmiljöombud (CAMO) arbetar du för att bidra till och säkra en god arbetsmiljö vid LiU, att vi alla ska trivas och må bra på jobbet både fysiskt, psykiskt och socialt. Vi söker nu ett nytt CAMO till Campus Norrköping. Bryr du dig om hur dina kollegor har det på jobbet, då kan CAMO uppdraget vara något för dig!

Ditt framtida uppdrag

I rollen som CAMO har du en övergripande roll som rör arbetsmiljön på Campus Norrköping.

Bevaka arbetsmiljöarbetet vid LiU

Din medverkan vid det övergripande arbetsmiljöarbetet är en central roll. Du ingår i den centrala samverkansgruppen (CSG) där du samverkar med de fackliga organisationerna och arbetsgivaren och kan lyfta övergripande arbetsmiljöfrågor. Du medverkar även vid campusövergripande projekt där arbetsmiljön bör bevakas som till exempel byggnationen och omorganisationen kring Studenthuset.

Samordning av lokala arbetsmiljöombud

Samordning av de lokala arbetsmiljöombuden sker genom bland annat regelbundna möten där ni tillsammans kan diskutera aktuella frågeställningar. Även rådgivning och support till arbetsmiljöombuden ingår i uppdraget. Kontakten med de lokala arbetsmiljöombuden är en viktig del av uppdraget och en länk till de olika verksamheterna.

Nätverk

Du kommer ha regelbundna möten med övriga CAMO och HR-partner som arbetar med arbetsmiljö. Här får du möjlighet att utvecklas i din roll genom diskussioner om arbetsmiljö, gemensamma insatser och erfarenhetsutbyte. Du får även den utbildning du behöver för ditt uppdrag.

Övrigt

I uppdraget ingår viss administration av nya- och omvalda arbetsmiljöombud. Uppdraget är på 30 procent av en heltidstjänst.

Dina kvalifikationer

Du har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor samt värdesätter samverkan mellan arbetstagare och arbetsgivare där du drivs av en vilja att se möjligheter till förbättringar. Goda kunskaper i svenska är en förutsättning för uppdraget, men även i engelska då du ibland möter medarbetare som är engelskspråkiga. Vi ser gärna att du är ett arbetsmiljöombud idag eller på annat sätt har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor. Du är trygg och stabil och har förmåga att förhålla dig till olika parter på ett professionellt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har lätt för att skapa förtroende i organisationen.

Förfarande

Du utses av de fackliga organisationerna på ett treårsuppdrag. Du har rätt till ledighet från din ordinarie tjänst. Välkommen att höra av dig till någon av kontaktpersonerna nedan så kan de berätta mer om uppdraget.

Kontakt

Anna Martin CAMO
Norrköping
anna.martin@liu.se
011-36 32 20

Ingo Hölscher
OFR/ST
ingo.holscher@liu.se
013-28 40 15

Krzysztof Marciniak
Saco-S
krzysztof.marciniak@liu.se
011-36 33 20

Rosmarie Dahlström
SEKO
rosmarie.dahlstrom@liu.se
013-28 68 89


Mer om uppdraget

Arbetsmiljöombudets uppdrag vid LiU
Arbetsmiljöverket