Anna Steen ny ordförande för Saco-S

Under gårdagens årsmöte utsågs Anna Steen till ny ordförande för förhandlings- organisationen Saco-S. Hon är i dag chef för arbetsgivarservice på Sobona och har bland annat ett förflutet som förhandlingschef på DIK.

Publicerad: Fredag 24 apr 2020

Senast uppdaterad: Måndag 4 jul 2022

- De kollektivavtal som Saco-S förhandlar fram har stor betydelse för villkoren för de akademiker som arbetar inom staten. Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda Saco-S i en tid som präglas av stora utmaningar i samhället och på arbetsmarknaden och ser framemot att tillsammans med övriga styrelsen ta mig an det kommande arbetet, säger Anna Steen.

Saco-S förhandlar kollektivavtal om till exempel pensioner, allmänna anställningsvillkor, semester, sjukersättning och föräldraledighet för nära 90 000 statligt anställda akademiker. Förhandlingsorganisationen består av 19 Saco-förbund och Anna Steen efterträder nu Lena Emanuelsson som ordförande.

– Den statliga sektorn har viktiga uppgifter inom många olika områden vilket blivit tydligt under krisen orsakad av Covid-19. Därför är det angeläget att se till att de som är anställda inom staten får goda förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter nu, men också framöver, säger Anna Steen.

Annat Steen är i dag chef för arbetsgivarservice på Sobona. Innan dess var hon t f förhandlingschef på KFS- Arbetsgivarorganisationen för samhällsnytta företag. Dessförinnan var hon förhandlingschef och t f förbundsdirektör på DIK. 

För mer information, kontakta:
Anna Steen
anna.steen@akavia.se


Lars Jonsson, t f pressansvarig för Saco-S
lars.jonsson@akavia.se
070-665 29 55