Saco studentråd

Vill du engagera dig i Sveriges utbildningspolitik under din studietid? Då är Saco studentråd en organisation för dig. De arbetar med att påverka din utbildning och för att underlätta steget mellan utbildning och arbetsliv. Saco studentråd drivs för studenter av studenter.

Nyckelord:
Studentpolitik

Saco studentråd är Sveriges största frivilliga studentorganisation med nästan 100 000 anslutna medlemmar. Det är en partipolitiskt obunden organisation samt ett obundet rådgivande organ till Sacos styrelse.

Vilka utgör Saco studentråd?

19 av 23 Sacoförbund har studentmedlemmar organiserade i studentsektioner, och dessa utgör Saco studentråd. Saco består av professionsorganisationer vilket gör att Saco studentråd består av studentsektioner som samlar studenter efter utbildning. Studentsektionerna samlar medlemmar inom nästan alla utbildningar på alla högskoleorter över hela landet. Medlemmarna är allt från helt nya i högskolan till studerande på forskarutbildningen. När du blir studerandemedlem i ett av yrkesförbunden inom Saco blir du samtidigt medlem i Saco studentråd.

Vad arbetar Saco Studentråd med?

Saco studentråd finns till för sina studentsektioner och för att driva studentsektionernas gemensamma frågor. De jobbar för systemförändringar för alla studenter, medlemmar samt icke medlemmar i Saco studentråds medlemsförbund.

Hur kan jag engagera mig?

Är du intresserad av att påverka? Då är du varmt välkommen att vara med och arbeta för en bättre studietid och framtid! Läs mer om Saco studentråd, hur de är organiserade och de projekt de driver på deras hemsida, www.saco.se/student.

ANNAT DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV