Eva Ferndahl ny kommunikationschef på Saco

Eva Ferndahl är ny kommunikationschef på Saco. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst på Högskoleverket och tillträder sin tjänst i dag, 9 januari.

Publicerad: Måndag 9 jan 2012

Det råder ingen tvekan om att kommunikationsfrågorna ligger henne varmt om hjärtat. Ända sedan studietiden på informationslinjen i Växjö har Eva Ferndahl fascinerats av olika sätt att kommunicera.

- Hur formulerar man bäst ett budskap och hur förmedlar man det till sina målgrupper? Det är frågor som är otroligt intressanta och som jag har arbetat med hela mitt liv, säger hon.

Yrkeslivet inledde hon som studenthandläggare på Sacoförbundet Dik där hon även utförde diverse kommunikationsuppgifter, bland annat produktion av Svenska Logopedförbundets medlemstidning, Logopednytt.

Efter en tid som informationschef vid Mälardalens högskola och som försäljningschef på TNS Gallup blev hon informationschef på Högskoleverket, en tjänst hon besatt i sex år. Men nu är det alltså Saco som gäller. En organisation hon beskriver som kompetent, samhällsnyttig och professionell.

Hon arbetar sin första arbetsdag i dag, 9 januari, och kommer att ägna den första tiden åt att sätta sig in i verksamheten och lära känna organisationen.

- För att vara en bra kommunikatör måste du ha koll på sakfrågorna. Utbildningsfrågorna kan jag sedan min tid på Högskoleverket, men arbetsmarknaden kan jag bli bättre på. Det är väldigt viktigt att uppnå ett samspel mellan de sakkunniga utredarna och kommunikatörerna i en organisation, säger hon.

Mycket har hänt på kommunikationsområdet sedan Eva Ferndahl började arbeta på 1990-talet. Men grunden är densamma, ett bra innehåll betyder allt. Saco har därför alla förutsättningar för att nå ut med sina budskap, menar hon.

- Det finns oerhört mycket kunskap och kompetens i det här huset som förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än vad som är fallet i dag. Jag ser fram emot att få bidra till det arbetet, säger Eva Ferndahl.