Nya Framtidsutsikter – din digitala guide till högskolevalet

I dag lanseras den digitala versionen av Framtidsutsikter, Sacos rapport om arbetsmarknaden för framtidens akademiker. – I dag är nätet ungdomarnas viktigaste informationskälla. Därför är det glädjande att vi kan erbjuda en digital version av Framtidsutsikter som är minst lika bra som pappersversionen, säger Eva Oscarsson, Sacos arbetsmarknadsexpert.

Publicerad: Torsdag 4 apr 2013

Nyckelord:
Arbetsmarknad

Varje år släpper Saco Framtidsutsikter, en rapport som analyserar arbetsmarknadsläget för framtidens akademiker. Rapporten riktar sig till alla som står inför valet att läsa vidare och hitintills har de varit hänvisade till den trycka versionen.

Men inte nu längre. I dag lanserar Saco den digitala upplagan av Framtidsutsikter. Innehållet är precis detsamma som i originalet, en kvalificerad bedömning av arbetsmarknaden fem år framåt i tiden för 60 akademikeryrken.

Den digitala versionen är dessutom interaktiv och ger bland annat besökarna möjlighet att jämföra arbetsmarknadsläget för nyutexaminerade och erfarna.

- Vi har länge sett behovet av en digital version av Framtidsutsikter. Det var dock viktigt att det inte bara blev en pdf-version av originalet utan tillförde ett mervärde. Det har vi fått nu och det känns väldigt bra, säger Eva Oscarsson, Sacos arbetsmarknadsexpert och redaktör för Framtidsutsikter.

Den 15 april är det sista dagen att söka till höstens utbildningar. Vad som är rätt val skiljer sig givetvis åt från person till person. Men Saco vill gärna göra valet så enkelt som möjligt och då är Framtidsutsikter ett utmärkt verktyg.

- Högskolevalet är ett av de viktigaste du gör i livet och då är det viktigt med saklig och opartisk information om arbetsvillkor och karriärmöjligheter. Därför är det glädjande att vi nu kan erbjuda Framtidsutsikter oavsett om du vill ta del av den på papper eller online, säger Eva Oscarsson.

Besök den digitala versionen av Framtidsutsikter här eller ladda ner den tryckta versionen.

Läs även Sacos Daniel Olemyr på Sacobloggen om arbetet med den digitala versionen och ta del av Eva Oscarsson fem bästa tips inför högskolevalet.