Träna inför anställningsintervjun

Att bli kallad till en anställningsintervju är alltid spännande och lite nervöst. Man vill framstå som intelligent och intresserad och ge det bästa intrycket till arbetsgivaren. Det är inte lätt och därför är det viktigt att komma i tid, lukta gott, använda rätt kroppsspråk. Tänk om man inte heller behärskar intervjuspråket, då blir det ännu mer nervöst och svårt att lyckas hålla ordning på allting.

Publicerad: Tisdag 29 jan 2013

Nyckelord:
Arbetsmarknad,
Integration

Det bästa är att förbereda sig och träna med en person som har kunskaper och erfarenhet och som även kan ge dig feedback om ditt beteende inför en intervju. Ju mer man tränar desto lättare blir det.

Saco tillsammans med Sacos förbund kommer att erbjuda träningsintervjuer till besökare på Bazaren 2013 som kommer att äga rum den 8-9 februari i Kulturhuset i Stockholm. Senaste gången tog 80 nöjda utställare emot totalt 15 000 besök på tre våningsplan i rekryterings och utbildningsavdelningarna samt i Café Starta Eget.

Pär Karlsson, kommunikatör på Saco och intervjuare under Bazaren 2012, tycker att Bazaren är en intressant och givande plats att träffa personer som är nyfikna på att jobba i Sverige. Han tipsar även om vad som man måste tänka inför en anställningsintervju: var förberedd på vad du kan och vad du vill, varför du vill jobba på den här arbetsplatsen. Läs även på om arbetsgivaren, vad företaget gör, vilka projekt är de inblandade i osv.

Du som är intresserad av en träningsintervju kan få under 40 minuter råd och tips om hur man får och söker jobb, hur man skaffar kontakter bland mycket annat. Varmt välkomna till Bazaren 2013.