Gunnar Wetterberg lämnar Saco

Sacos samhällspolitiske chef Gunnar Wetterberg lämnar sin tjänst på egen begäran. – Gunnar Wetterberg är en av Sveriges skarpaste hjärnor och det är givetvis en stor förlust för hela organisationen, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Publicerad: Onsdag 20 feb 2013

Gunnar Wetterberg har varit samhällspolitisk chef på Saco sedan 1999. Han kom då från en tjänst som direktör för ekonomi och arbetsgivarfrågor på dåvarande Kommunförbundet och hade dessförinnan bland annat varit chef för finansdepartementets strukturenhet.

På Saco har han med stort engagemang drivit frågor som rör akademikernas villkor och varit en tongivande röst i samhällsdebatten.

- Gunnar Wetterberg är en av Sveriges skarpaste hjärnor och det är givetvis en stor förlust för hela organisationen att han nu väljer att lämna oss, säger Göran Arrius, ordförande för Saco, och fortsätter:

- Han har med sitt till synes gränslösa kunnande och sin förmåga att nå ut verkligen etablerat Saco på den samhällspolitiska arenan.

Gunnar Wetterberg kommer att arbeta kvar på Saco året ut.

- Jag har haft väldigt roligt under min tid på Saco. Men jag har varit här i snart 14 år och vill nu ta itu med något nytt.

Frågor:
Göran Arrius, ordförande Saco, 070-649 16 62
Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef,070-689 11 22

Kontaktpersoner

Göran Arrius, Ordförande
goran.arrius@saco.se

08-613 48 10