Lena Granqvist ny samhällspolitisk chef på Saco

Lena Granqvist är ny chef för den samhällspolitiska avdelningen på Saco. Hon är disputerad nationalekonom och har arbetat på Saco sedan 2002. – Saco har alltid stått för en policyutveckling som vilar på vetenskaplig grund. Det är en tradition vi ska fortsätta med, säger Lena Granqvist.

Publicerad: Tisdag 31 jan 2017

Senast uppdaterad: Tisdag 31 jan 2017

Lena Granqvist har en lång karriär på Saco bakom sig. Redan 2002 började hon som utredare på kansliet i Gamla stan och har genom åren profilerat sig som en tongivande röst på svensk arbetsmarknad. I synnerhet på löneområdet där hon i flera rapporter granskat lönebildningens olika aspekter.

I april 2016 tog hon över som tillförordnad samhällspolitiskt chef efter Robert Boije, en tjänst som nu blir permanent.

− Jag är väldigt glad över att Lena Granqvist blir samhällspolitisk chef på Saco. Hon har en gedigen forskarbakgrund och kommer bidra till att stärka akademikernas röst i samhället, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Lena Granqvist disputerade år 1998 och har utöver sin tid på Saco arbetat under lång tid som forskare vid Stockholms universitet. Där analyserade hon olika aspekter av arbetsmarknaden så som lönebildning, socialförsäkringar, karriärrörlighet och löneskillnader mellan kvinnor och män.

På Saco kommer hon vara chef för den samhällspolitiska avdelningen samt ingå i kansliets ledningsgrupp.

- Saco har alltid stått för en policyutveckling som vilar på vetenskaplig grund. Det är en tradition vi ska fortsätta med, säger Lena Granqvist.

Pressbilder på Lena Granqvist finns här

Frågor:
Göran Arrius, ordförande Saco: 0706-49 16 62
Lena Granqvist, samhällspolitisk chef: 0707-47 02 28
Thomas Jartsell, pressansvarig: 0709-18 64 31