Saco lanserar forum för samhällsekonomi

Sverige saknar en arena för de stora samhällsfrågorna. Framtidens utmaningar kan inte lösas på halvtimmeslånga seminarier, idéer och tankar måste tillåtas gå på djupet. Därför arrangerar Saco i juni Makro - Sveriges Samhällsekonomiska Forum på Sandhamn. – Vi samlar ledande företrädare inom inom politik, akademi och näringsliv och tar ett helhetsgrepp om de samhällsekonomiska frågorna, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Publicerad: Torsdag 21 jan 2016

Senast uppdaterad: Torsdag 21 jan 2016

Nyckelord:
Samhällsekonomi

Svensk ekonomi står inför stora utmaningar de kommande åren vad gäller tillväxt, fördelning och att skapa långsiktig stabilitet.

Samtidigt saknas en kvalificerad arena för samhällsekonomisk debatt. I Almedalen slåss företag och PR-byråer om uppmärksamheten och det offentliga samtalet tenderar att snuttifieras allt mer, vilket gör att idéutvecklingen blir lidande.

Därför lanserar Saco nu Makro - Sveriges Samhällsekonomiska Forum. Konferensen äger rum på Sandhamn 2-3 juni och bjuder på hearings, seminarier, samtal och forskningsresultat i en miljö som inspirerar till nytänkande och utveckling av svensk samhällsekonomi.

Det handlar bland annat om välfärdens framtida finansiering, men även om den nya delningsekonomins påverkan på arbetsmarknaden och inkomstfördelningens utveckling i Sverige. Även centralbankens roll i en allt mer globaliserad ekonomi kommer att vara i fokus under forumets två dagar.

Inledningstalare är OECD:s chefsekonom Catherine Mann och därutöver medverkar bland annat professor Lars Calmfors, vice riksbankschef Per Jansson, Nordeas chefsekonom Annika Winsth och partiernas ekonomiskpolitiska talespersoner för att bara nämna några.

- Sverige förtjänar ett kvalificerat samtal om de långsiktiga samhällsutmaningarna. Därför samlar vi landets främsta inom politik, akademi och näringsliv på Sandhamn och tar ett helhetsgrepp om de samhällsekonomiska frågorna, säger Sacos ordförande Göran Arrius.

Frågor:
Göran Arrius, ordförande Saco: 0706-491 662
Robert Boije, samhällsekonomisk chef: 0703-795 468
Thomas Jartsell, pressansvarig: 0709-186 431

Kontaktpersoner

Göran Arrius, Ordförande
goran.arrius@saco.se

08-613 48 10