Sacokongressen 2017: Med kunskap utvecklar vi Sverige

Den 23-24 november samlas Sacofederationen för att staka ut riktningen för de kommande fyra åren. Kongressen ska ta ställning till en rad strategiska framtidsfrågor och både statsminister Stefan Löfven och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson finns på talarlistan

Publicerad: Måndag 13 nov 2017

Senast uppdaterad: Måndag 13 nov 2017

Saco är akademikernas centralorganisation. Tillsammans samlar de 23 medlemsförbunden närmare 700 000 studenter och yrkesverksamma som verkar inom samtliga branscher på arbetsmarknaden.

Vart fjärde år samlas förbunden för kongress och den 23-24 november är det dags igen. 101 ledamöter ska då ta ställning till en rad framtidsfrågor samt välja den styrelse som ska leda federationens arbete de kommande åren.

Styrelsens förslag till samhällspolitiskt program har titeln ”Med kunskap utvecklar vi Sverige” och spänner över en rad områden, från utbildning och socialförsäkringar till skatter och jämställdhet.

Ledamöterna ska även ta ställning till ett tjugotal motioner, däribland en översyn av välfärdens framtida åtagande och finansiering samt huruvida hållbar hälsa bör vara en profilfråga för federationen.

Bland talarna återfinns statsminister Stefan Löfven såväl som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

− I år är det 70 år sedan som Saco bildades. Sveriges akademiker är en kraft att räkna med och vår kompetens behövs för att bygga nästa generations kunskapssamhälle, säger Sacos ordförande Göran Arrius som är nominerad för ytterligare en mandatperiod.

Medier är välkomna att närvara under kongressen som äger rum på hotell At Six i Stockholm. Delar av programmet kommer även att webbsändas. All information inklusive kongresshandlingar finns på den särskilda kongresswebben.

För frågor och ackreditering, vänligen ta kontakt med Sacos presstjänst: 08-613 48 97