Diskutera med oss på Almedalsveckan 2019!

Anställningstrygghet, kompetensutveckling och ett hållbart arbetsliv är våra viktigaste frågor i Almedalen 2019. Våra företrädare pratar också gärna om utbildning, lönebildning och pension. Vill du att någon av dem medverkar på din aktivitet i Almedalen? Eller vill du boka ett enskilt möte?

Publicerad: Fredag 3 maj 2019

Senast uppdaterad: Onsdag 8 maj 2019

Kontakta oss om du vill att någon av Sacos företrädare medverkar på din aktivitet i Almedalen. Eller boka ett möte med någon av dem! Sacos ordförande Göran Arrius, Sacos samhällspolitiska chef, Lena Granqvist, chefsjurist Lena Maier Söderberg och utredare Ana Andric finns på plats för att dela med sig av våra ståndpunkter, analyser och kunskap inom arbetsrätt, kompetensutveckling och lönebildning mm.

Sacos representanter i Almedalen

Kompetens och anställningstrygghet

Bristen på arbetskraft är stor och pensionsutredare vill helst att vi ska jobba till 75. Utredningar och utspel har tydligt signalerat: Glöm 65. Fortsätt jobba. Men forskning visar att hos arbetsgivarna som erbjuder jobben, avtar intresset redan när de sökande fyllt 44 år. Samtidigt har nu en statlig utredning tillsatts om att luckra upp LAS och göra det billigare och enklare att säga upp anställda.

Hur går det ihop?

Saco vill börja diskussionen i andra änden: Se på kompetensutveckling som en långsiktig investering! Hur kan medarbetarna utvecklas så att de får ett långt och hållbart arbetsliv? Hur löser vi behovet av kompetens på svensk arbetsmarknad?

Vårt förslag är att öka arbetsgivarens ansvar för kompetensutveckling och kräva kompetensutvecklingskartläggning för alla anställda.

Vi diskuterar det gärna med dig i Almedalen. 

Passé vid 44 - seminarium 1 juli kl. 14

 

Fler seminarietips

Om vårdens resurser inte längre räcker till alla – vem bör bli utan vård?
2/7 2019, 10:30 - 12:00 Wisby Strand Congress & Event

Hoten och våldet ökar – det demokratiska utrymmet minskar
3/7 2019, 17:00 - 17:45 Donnersgatan 6

Kontaktpersoner

Anna Kopparberg, Projektledare opinionsbildning och påverkan
anna.kopparberg@saco.se

08-613 48 66

Robin Tapper, Presschef
robin.tapper@saco.se

08-613 48 08

070-300 33 82