Sacos utredare docent i nationalekonomi

Sacos ekonom Håkan Regnér har utsetts till docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet. En stor del av arbetet som ligger till grund för utnämningen har han gjort som utredare på Saco.

Publicerad: Tisdag 28 maj 2013

Nyckelord:
Utbildning & forskning

Håkan Regnér arbetar som utredare på Sacos samhällspolitiska avdelning med frågor som rör lönebildning. Han disputerade år 1997 med avhandlingen Training at the Job and Training for a New Job: Two Swedish Studies vid Stockholms universitet och har arbetat på Saco sedan år 2001.

På måndagen utsågs han till docent i nationalekonomi vid Stockholms universitet, en titel han är ensam om att bära bland de fackliga centralorganisationernas utredare.

En stor del av de publicerade skrifterna som ligger till grund för utnämnandet har han skrivit som utredare på Saco.

En sådan fråga är effekterna av decentraliseringen av akademikernas lönebildning. En annan är frågan om byte av lärosäte under studietiden påverkar inkomsterna efter studierna. Meriteringen bygger även på analyser av effekterna av arbetsmarknadsutbildning, personalutbildning och analyser av familjebildning på den svenska arbetsmarknaden.

- Det känns jättekul att få det här erkännandet, säger Håkan Regnér.

Lista på publikationer av Håkan Regnér.

Fakta: Docent
Docent är en akademisk titel som markerar en högre vetenskaplig kompetens än enbart doktorsexamen. För att bli docent vid Stockholms universitet krävs bland annat "påtaglig självständighet och beläsenhet, ett gott omdöme i metodiska och teoretiska frågor samt god förmåga att uttrycka sig i skrift."

Frågor:
Håkan Regnér, utredare: 070-2004291
Thomas Jartsell, pressekreterare: 0709-186431

Kontaktpersoner

Håkan Regnér, Ekonom, lönebildning
hakan.regner@saco.se

08-613 48 35